Zo financier je de nieuwe auto van je dromen

Lenen voor een hondaVoor velen een droom, maar niet voor iedereen haalbaar. Of toch wel? Een nieuwe auto financieren kan op verschillende manieren. Jaren lang sparen is een prima optie, maar voor wie toch sneller van een nieuwe auto wil genieten kan het aantrekkelijk zijn om deze aankoop te financieren d.m.v. een lening. Autodealers bieden voor de aanschaf van een nieuwe auto vaak gepaste financieringsmogelijkheden, maar voor de aanschaf van een tweedehands auto kan het juist interessant zijn om een lening bij een kredietverstrekker te overwegen. Geldbank zet de beste deals voor u op een rij zodat er een weloverwogen keuze gemaakt kan worden.

Wanneer er wordt gekozen voor een lening via een kredietverstrekker, dan kan er in de meeste gevallen tot 110% van de waarde van de auto worden geleend. Deze lening kan overigens ook aan andere vervoersmiddelen besteedt worden. Wanneer er diverse leningen worden vergeleken, dan is het zaak om de verschillende voorwaarde tussen aanbieders nader te bekijken. Let daarbij op de rentevoet, of er al dan niet een voorschot betaald moet worden en wat de mogelijkheden zijn voor boetevrij vervroegd aflossen. Zoek daarnaast ook uit wat de regelingen rondom kwijtschelding zijn in het geval van overlijden van een partner.

Als er wordt gekozen voor een autolening bij de dealer dan is het verstandig om de aanbiedingen goed in de gaten te houden. Honda bijvoorbeeld biedt momenteel de een financieringsmogelijkheid tegen 0% rente, waarbij een afbetalingstermijn van 36 maanden geldt. Middels een rekenvoorbeeld lichten we de mogelijkheden nader toe. Stel er wordt gekozen voor de nieuwe Honda Civic 1.4 i-VTEC, dan geldt er een factuurbedrag van € 13.490,= (na verrekening van alle premies). Het voorschotbedrag van 15% is in dit geval € 2023,50, waarna een te financieren bedrag van € 11466,50open staat. Het kostenpercentage en de debetrente op jaarbasis bedragen 0,0% wat neerkomt op een maandelijks aflossingsbedrag van € 318,51. Het totale bedrag komt dan dus uit op de eerder genoemde € 13490,=.
Wordt er gekozen voor bijvoorbeeld de Honda City Runner 2.0 comfort, dan geldt dezelfde aflossingstermijn van 36 maanden, tegen hetzelfde jaarlijkse kostenpercentage. Uiteraard gelden er andere bedragen omdat de totale prijs van dit model anders ligt én door het feit dat er voor dit model geen recyclagepremie van € 1000,= betaald hoeft te worden.

Een lening wordt niet voor niets “sparen achteraf” genoemd, wat een treffende benaming is wanneer er sprake is van een goede deal tegen bijvoorbeeld een 0% debetrente. Als de keuze is gemaakt voor sparen, zorg er dan voor dat er een duidelijk spaardoel wordt gesteld en denk na over de termijn waarin dit gerealiseerd moet worden. Op die manier wordt het ook snel duidelijk of sparen haalbaar is binnen de gestelde termijn en of lenen misschien toch een betere uitkomst is. In het geval van sparen is het verstandig om de verschillende spaarrentes te vergelijken en vooral ook te kijken naar de voorwaarden die gelden voor de creditrente en de opname. Al met al is het dus met name de persoonlijke voorkeur of er wordt gekozen voor een lening of dat er vooraf gespaard wordt voor een grote uitgave als een bijvoorbeeld een nieuwe auto.

Kijk voor meer informatie over de financieringsmogelijkheden voor een nieuwe auto van Honda ook eens op

http://www.fl.honda.be/content/wagens/index.php

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo Geldbank détouré h-65px