GRATIS Online bankrekening

Een van de grootste voordelen van online accounts is vaak het feit dat het gratis is! Het is niet belangrijk om deze rekeningen en alle inbegrepen of betaalde opties die je nodig hebt te vergelijken. 

Het zal kinderspel zijn met onze onafhankelijke vergelijker.

Wij hebben voor u de rekeningen geselecteerd die in principe gratis zijn, maar met één klik ziet u de andere rekeningen.

Welke gratis online rekening biedt de meeste diensten aan?

Gratis online bankrekening

Bij een traditionele bank betaalt u tussen 50 en 200 euro per jaar aan verschillende kosten, afhankelijk van de diensten die u kiest en het type bankkaart dat bij de rekening hoort. De komst van online bankieren heeft de markt opgeschud met aanbiedingen die u totale vrijheid beloven. Hoewel sommige online banken u een aantal kosten aanrekenen, zijn die meestal veel lager dan bij een traditionele bank.

Waarom zijn er gratis aanbiedingen bij online banken?

Online banken hebben geen fysieke kantoren verspreid over het grondgebied, zij zijn een soort neobanken in het jargon. Dit betekent dat zij geen kosten hoeven te betalen voor het huren of kopen van lokalen, of voor personeel dat zich bezighoudt met het onthaal van klanten. Daarom kunnen zij de kosten aanzienlijk drukken en u rekeningen aanbieden die gedeeltelijk of geheel gratis zijn.

Onlinebanken kunnen hun vestigingen centraliseren en hoogwaardige diensten op afstand aanbieden. U hebt altijd de mogelijkheid om een adviseur te bereiken via telefoon, chat of e-mail. Meer en meer online banken bieden contact aan via een Facebook-pagina.

Als u absoluut diensten aan het loket wilt, kunt u terecht bij online-banken, dochterondernemingen van grote banken die deze faciliteit aan hen “uitlenen”, bijvoorbeeld als u cheques moet storten. Als u een volledige vergelijking van rekeningen wilt maken, bekijk dan de vergelijkingstabel van alle bankrekeningen in België.

Wat zijn de gratis basisbankdiensten voor alle rekeningen?

Bij de meeste internetbanken worden voor uw gratis online rekening geen administratiekosten aangerekend. U hebt gratis toegang tot uw persoonlijke ruimte, vanaf uw computer of vanaf uw smartphone-applicatie. U kunt bepaalde kennisgevingen ook gratis krijgen. Er zijn geen kosten verbonden aan routinetransacties met betrekking tot uw gratis account.

Bij de gratis online rekening hoort een Visa of Mastercard, die vaak gratis is. U hoeft geen jaarlijkse kosten te betalen. Record Bank, Belfius, Argenta en Europabank, bijvoorbeeld, bieden u een volledig gratis kaart aan. Sommige banken bieden 2 gratis kredietkaarten aan, zoals Belfius of Argenta.

Wees echter voorzichtig, want veel online banken bieden geen creditcards aan, maar alleen gratis debetkaarten.

Opnames en overschrijvingen van uw onlinerekening zijn over het algemeen gratis.

De keuze van de redactie

De basis-KBC-rekening is degene die onze aandacht trok vanwege het royale aanbod (2 kaarten als u een gezamenlijke rekening wilt, 1 creditcard, maar vooral de gratis geldopnames. Het is de gratis online account die geen kosten in rekening brengt voor een van de basisdiensten, een standaard gebruik mag geen extra kosten met zich meebrengen.

 

Zijn gratis online accounts echt gratis?

Niet alle diensten zijn gratis. Indien u een bijkomende kredietkaart wenst te koppelen aan uw gratis online rekening, kan u dit aangerekend worden. De tarieven verschillen van de ene vestiging tot de andere. Bij Beobank kost een extra kaart 5 euro per jaar, terwijl dat bij Hello bank! 27 euro per jaar kost.

De andere dienst die vaak geld kost, is geld opnemen uit een geldautomaat. Als Beobank ze u aanbiedt, kost elke afhaling bij een andere bank u bij CBC 20 cent, of 50 cent bij KBC, ING of bpost bank.

Gratis

Hoe kiest u uw online bank?

U moet uw online bank kiezen op basis van uw behoeften en dus de diensten vergelijken die zij aanbiedt. U moet ook een oogje houden op bonussen en geschenken die aan nieuwe klanten worden aangeboden. Aangezien de concurrentie tussen online banken hevig is, bieden zij aan u een bonus van slechts enkele tientallen euro’s te geven, of u een kaart aan te bieden die normaal moet worden betaald voor het openen van een rekening.

Houd rekening met de samenstelling van uw huishouden om te bepalen hoeveel bankkaarten u nodig hebt. De besparingen die u maakt op de kosten voor rekeningbeheer mogen niet teniet worden gedaan door kosten voor extra kaarten of kosten voor geldopnames bij geldautomaten.

Zorg ervoor dat u telefonisch, of op zijn minst via chat, toegang hebt tot een adviseur. U zult geen fysieke afspraken hebben, maar u moet op zijn of haar hulp kunnen rekenen als u die nodig hebt.