Woonleningen de komende maanden fors duurder

08 Aug, 2013 | Krediet Nieuws

Woonlening komende maanden duurderWilt u geld lenen voor uw woning? Dan is het verstandig om daar niet te lang meer mee te wachten, aangezien de kans groot is dat de rente op woonleningen de komende tijd flink op zal gaan lopen. Dat is slecht nieuws voor een ieder die binnenkort een woning aan wenst te schaffen, maar minstens zo vervelend voor iedereen met een variabele lening. Indien u de mogelijkheid heeft hier wat aan te doen is het verstandig om in ieder geval goed naar de mogelijkheden tot oversluiten te kijken, zodat u wellicht goedkoper geld kunt lenen.

Hogere rentes op komst

De hogere rentes zijn het gevolg van de stijging van de internationale langetermijnrentes. De banken hebben te maken met de kapitaalmarkten in bijvoorbeeld Europa, om aan het geld te komen dat ze u uit kunnen lenen om een woning aan te schaffen. Het is lastig om te voorspellen hoe groot de invloed op de hypotheekrente zal zijn, maar feit is in ieder geval dat deze niet verder zal dalen. Geld lenen voor een woning wordt de komende jaren wat duurder, waardoor het verstandig is om actie te ondernemen of daar nu alvast rekening mee te houden.

Tijd van goedkope hypotheekrentes is voorbij

Volgens professor in de economie Pascal Paepen is de tijd van goedkope hypotheken sowieso voorbij. Hij heeft aan dat de banken voorheen een lagere prijs voor de hypotheek rekende, om daarnaast ook andere winstgevende producten aan de markt te kunnen brengen. Inmiddels bestaat er internationale regelgeving voor de banken, waardoor ze ook in België niet langer de mogelijkheid hebben om dit te doen. Dat betekent dat de banken meer zullen moeten verdienen aan de hypotheekproducten, waardoor de rente de komende tijd omhoog zal gaan.

Rente op het spaarboekje

Het is bovendien van belang om er rekening mee te houden dat de rente op het spaargeld niet zomaar mee zal stijgen. Het geld lenen wordt duurder, maar dat betekent aan de andere kant niet dat het spaargeld ons meer op zal leveren. Het is daarom verstandig om de verschillende leningen goed met elkaar te vergelijken en altijd op zoek te gaan naar de meest voordelige optie. Vergelijk de looptijden en rentes met elkaar, om de juiste keuze te maken. Ondanks dat geld lenen duurder wordt kunt u er op die manier voor zorgen dat u toch een mooie woning aan kunt schaffen, of u een consumptief krediet af kunt sluiten.

Sluit nu direct je lening afklik hier
+