Wie kan er goedkoop geld lenen voor energiebesparende maatregelen?

goedkoop lenen voor isolatie aan te kopenEen groot deel van de Vlaamse burgers kan goedkoop geld lenen, op het moment dat zij daarmee energiebesparende maatregelen in hun woning treffen. U kunt uw woning beter isoleren of de verwarmingsketel laten onderhouden, zonder dat u voor de geldlening een hoge rente betaalt. Hoe komt u in aanmerking voor een goedkoop krediet en hoe kunt u nagaan of u daarvoor in aanmerking komt? U dient een aanvraag te doen bij een Lokale Entiteit, zodat u een goedkope geldlening kunt afsluiten.

Aanvraag bij een Lokale Entiteit

De Vlaamse energielening is niet voor iedereen beschikbaar, u dient daarvoor een aanvraag in te dienen bij de Lokale Entiteit in uw gemeente. Uit onderzoek blijkt echter dat er nog niet in iedere gemeente een dergelijke entiteit beschikbaar is, burgers in 29 gemeenten kunnen daardoor geen gebruik maken van de goedkope geldlening. Zij zijn aangewezen op de reguliere financieringsvormen, of dienen hun spaargeld te gebruiken voor de energiebesparende maatregelen. U kunt deze lijst (http://www2.vlaanderen.be/economie/energiesparen/reg/lokale_entiteiten.pdf) raadplegen om na te gaan tot welke Lokale Entiteit u zich eventueel kunt richten.

Goedkope lening voor energiebesparende maatregelen

Kunt u in uw gemeente aankloppen bij een Lokale Entiteit? Dan betekent dit dat u een goedkope energielening aan kunt vragen. U betaalt een intrest van slechts 2% per jaar, een gunstig tarief dat u aan energiebesparing gemakkelijk kunt terugverdienen. Houd er echter rekening mee dat u maximaal €10.000 kunt lenen en dat u dit bedrag over een periode van 5 jaar terug dient te betalen. Het is verstandig om de besparingen op uw energierekening te gebruiken om in ieder geval de intresten te betalen en daarnaast de aflossingen te doen.

Gratis geld lenen in België

In bepaalde gevallen kunt u zelfs gratis geld lenen voor energiebesparende maatregelen, u hoeft dan geen intresten te betalen. Heeft u bijvoorbeeld recht op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds, of zit u in de schuldbemiddeling en kunt u de verwarmingsfactuur niet betalen? Dan kunt u kosteloos geld lenen, u hoeft alleen het geleende geld terug te betalen. Ook op het moment dat u begeleiding van het OCMW ontvangt voor het betalen van de energiefactuur kunt u kosteloos lenen, net als wanneer u de eigenaar bent van een woning die u verhuurt via een Sociaal Verhuurkantoor. Tenslotte kunt u geld lenen zonder intrest op het moment dat uw bruto gezinsinkomen lager ligt dan €16.965,47 per jaar, verhoogd met €3.140,77 per gezinslid dat u niet zelf bent.

Ik deel het op :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *