Welke criteria zijn er van belang bij een snelkrediet?

21 Mar, 2013 | Lenen & Krediet

snel kredietBent u van plan een snelkrediet af te sluiten, bijvoorbeeld om een nieuwe auto of een wasmachine aan te kopen? Houd dan rekening met de volgende criteria, aangezien die voor een groot deel bepalen of het verstandig is om de lening af te sluiten. Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet kan een prima keuze zijn om uw aankoop te financieren, mits u ervoor zorgt dat de verschillende criteria met elkaar in overeenstemming zijn.

Rentepercentage en looptijd

Kijk natuurlijk goed naar het rentepercentage en de looptijd. Op het moment dat u een persoonlijk krediet met een rente va 7% per jaar afsluit betekent dat in principe dat u jaarlijks 7% aan kosten maakt, ten opzichte van enkele procenten rente die u had kunnen ontvangen indien u was gaan sparen. Een aankoop van €1.000 met een rente van 7% kost u na een jaar bijvoorbeeld €1.070. De precieze kosten van een lening zijn afhankelijk van de aflossing en de looptijd. Kies de looptijd bij voorkeur niet te lang, aangezien de kosten van de lening als geheel op die manier verder op zullen lopen. Kies de looptijd aan de andere kant ook niet te kort, aangezien de aflossing dan onrealistisch kan worden.

Opbouw van de aflossing

Kijk daarnaast goed naar de opbouw van de aflossing. Kiest u voor een persoonlijke lening? Dan maakt u vooraf afspraken over de aflossingen die u maandelijks zal doen, zodat de schuld aan het eind van de looptijd netjes is afgelost. Kiest u voor een doorlopend krediet? Houd er dan rekening mee dat de afgeloste bedragen opnieuw kunnen worden opgenomen, waardoor de opbouw minder gestructureerd is. In het geval van een hypotheeklening kunt u zelfs kiezen voor een annuïtaire aflossing, waarbij de aflossingen langzaamaan steeds groter worden, ten koste van het rentebedrag dat u maandelijks betaalt.

Levensduur van het product

Probeer er in ieder geval voor te zorgen dat het snelkrediet niet langer loopt dan de verwachte levensduur van een bepaald product. Koopt u bijvoorbeeld een televisie? Houd er dan rekening mee dat deze na 4-5 jaar kapot kan gaan of zelfs vervangen dient te worden vanwege de verouderde techniek. Op het moment dat uw looptijd langer is dan de levensduur blijft u betalen voor een product dat u niet meer heeft. Het is dan bovendien een stuk lastiger om opnieuw geld te lenen voor een nieuwe aankoop.

Sluit nu direct je lening afklik hier
+