Waarvoor gebruik ik een minilening?

MinileningHeeft u op korte termijn wat extra geld nodig en bent u op zoek naar een mogelijkheid om daar zo gemakkelijk mogelijk aan te komen? Denk eens na over de minilening, die u kunt zien als een korte lening van een vriend of iemand uit uw familie. U leent een paar tientjes tot enkele honderden euro’s, om dat vervolgens na een paar weken weer terug te betalen. Wat zijn echter de doelen die de minilening kan doelen, dus waar kunt u het geleende geld voor gebruiken?

Paar tientjes tot paar honderd euro

Op het moment dat u geld leent via een minilening kunt u zelf bepalen welk bedrag u ontvangt. Kies een bedrag tussen enkele tientjes en maximaal een paar honderd euro. U kunt er de boodschappen mee afrekenen op het moment dat het geld even niet op uw rekening staat, maar u heeft aan de andere kant ook de mogelijkheid om een nieuwe televisie of een koelkast te kopen. Gaat de wasmachine stuk, of is er helaas een stoel gesneuveld? Het zijn vervelende plotselinge kosten, die u eventueel op kunt vangen met behulp van een minilening.

Looptijd van de minilening

Houd er rekening mee dat u de minilening afsluit voor slechts een paar weken. U krijgt het geld bijna direct op uw rekening, zodat u het uit kunt geven op de manier die u wenst. Vervolgens heb je 2 – 3 weken de tijd om het geld terug te betalen, iets dat u doorgaans in één keer dient te doen. Gebruik bijvoorbeeld uw inkomen om de minilening terug te betalen. Indien dit voldoende hoog is kunt u het gebruiken om direct van de minilening af te zijn en de toekomstige kosten weer gewoon direct zelf af te rekenen.

Bijkomende kosten

Wilt u de minilening graag afsluiten? Zorg er dan in ieder geval voor dat u zich een goed beeld vormt van de verschillende bijkomende kosten. U betaalt uiteraard rente, waardoor het verstandig is om deze bij de diverse aanbieders te vergelijken. Zorg ervoor dat u een scherpe rente betaalt en houd daarnaast rekening met eventuele aanvullende kosten voor het aanvragen. Dit zal u in de meeste gevallen een paar euro kosten, zodat u de minilening per SMS of online aan kunt vragen. Heeft u een uitgave te doen en staat het geld even niet op uw rekening? Dan biedt de minilening wellicht een passende oplossing!

 

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door u te abonneren op de Geldbank nieuwsbrief ontvangt u tips, adviezen en informatie over :

Logo Geldbank détouré h-65px