Waarom worden consumentenkrediet en vastgoedkrediet niet gecombineerd?

Kredietterugkoop is een mechanisme waarmee u uw schulden effectief kunt herstructureren en tegelijkertijd de voorwaarden van uw krediet kunt verbeteren. Het gaat erom een derde kredietinstelling te vragen uw huidige lening over te nemen om te profiteren van een volledig nieuw contract met een herziene rentevoet en een verlengde looptijd. Het is hetzelfde principe als een heronderhandeling, maar deze vindt plaats binnen dezelfde kredietinstelling die u de oorspronkelijke lening heeft verstrekt. Voor een beter begrip lichten wij het principe van de hypotheekterugkoop nader toe.

Consumentenkrediet en vastgoedkrediet gecombineerd

Combinatie van consumentenleningen in een woningkrediet

U bent van plan een woningkrediet te nemen om de aankoop van een woning te financieren. Uw schuldenlast overschrijdt echter reeds de aanvaardbare drempel en belet u nieuwe leningen aan te gaan. U bent echter niet in staat om uw huidige persoonlijke leningen onmiddellijk terug te betalen. De eerste oplossing is om alle consumentenleningen op te nemen in een aanvraag voor een woningkrediet.

Autoaankoop, lening voor woningverbetering, al deze consumptieve leningen kunnen worden opgenomen in de eigendomslening. De bank zal uw consumentenleningen afkopen en u een nieuw contract aanbieden met een woningkrediet. Het voordeel is dat u slechts één schuld heeft met één algemeen tarief en één maandelijkse betaling. Het is hetzelfde principe als voor een kredietterugkoop bij een nieuw project.

Een hypotheek kopen

U heeft al uitstaande leningen, waarvan sommige consumptieve leningen en andere onroerendgoedleningen zijn. U kunt vragen om een kredietterugkoop die al deze schulden omvat. Wanneer de uitstaande vastgoedleningen meer dan 60% bedragen, spreekt men van hypotheek herfinanciering. Dit betekent dat alle leningen worden samengevoegd tot één hypotheek en dat alle schulden kunnen worden gedekt door het onroerend goed. In het omgekeerde geval, wanneer de consumentenleningen de overhand hebben, spreekt men van een opkoop van consumentenleningen.

De totale kosten van de operatie

Met een kredietterugkoop kunt u uw schuldquote aanzienlijk verlagen. Bovenal kunt u zo uw schulden effectief herstructureren en uw financiële situatie gladstrijken. U hoeft slechts één totale schuld met één rentevoet te beheren. Het belangrijkste gevolg van de verlenging van de looptijd is een aanzienlijke verlaging van uw maandelijkse betalingen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om financiering te krijgen voor een nieuw project. Natuurlijk zullen de totale kosten van het krediet hoger zijn, maar u heeft meer tijd om uw schulden af te lossen.

Er zijn ook andere kosten om rekening mee te houden, zoals de aanvraagkosten, die meestal 1 of 1,5% bedragen. Een terugkoop met een hypotheek brengt zeker notaris- en registratiekosten met zich mee. Met een renteverschil van ongeveer 1% kunnen deze kosten echter vrij gemakkelijk worden gedragen.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door u te abonneren op de Geldbank nieuwsbrief ontvangt u tips, adviezen en informatie over :

Logo Geldbank détouré h-65px