Voordelig lenen voor energiezuinig bouwen

Energie Zuinig BouwenBelfius en Triodos Bank hebben een overeenkomst met de overheid getekend, waarin men aangeeft voordelig geld lenen mogelijk te maken, indien men ervoor kiest om energiezuinig te bouwen. De Vlaamse overheid heeft de wens meer energiezuinigheid toe te voegen aan het bestaande landschap, waardoor men besloten heeft tot deze stap. Er is een extra investering nodig om energiezuinig te bouwen, waardoor de overheid er met de mogelijkheid tot voordelig geld lenen voor probeert te zorgen dat er een belangrijke drempel kan worden weggenomen.

Extra investeringen

Energiezuinig bouwen is van zichzelf al economisch interessant, aangezien de hogere investering terug te verdienen is. De lagere maandelijkse energiefactuur zorgt er samen met de hogere verkoopwaarde van de woning voor dat er op de lange termijn sprake is van een besparing. Aan de andere kant dienen de kosten voor een betere isolatie of zonnepanelen direct te worden betaald, iets wat veel consumenten tegenhoudt. Minister Freya van den Bossche heeft daarom besloten tot deze overeenkomst met de banken. Dit maakt het voor hen mogelijk om voordelige leningen uit te geven, zodat consumenten ook op de korte termijn kunnen besparen door energiezuinig te bouwen.

Voordelig geld lenen

Het voordelige geld lenen kan op een aantal verschillende manieren uitpakken. De lagere intrest of verminderde (dossier)kosten liggen natuurlijk voor de hand, maar het is daarnaast mogelijk om een hoger ontleningsbedrag toe te staan, aangezien de energiezuinige woning sneller in waarde toe zal nemen. Bovendien kan er een kredietformule voor energiezuinige renovaties van bestaande woningen worden aangeboden, waardoor niet alleen consumenten die op zoek zijn naar een nieuwbouwwoning hiervan kunnen profiteren. Op de website www.energiesparen.be valt meer te lezen over het initiatief en de precieze mogelijkheden die er op dit moment bestaan. De minister heeft een overeenkomst gesloten met Belfius en Triodos, maar sluit niet uit dat andere banken dit voorbeeld snel zullen volgen.

De beste groenelening - 25.000€ op 48 maanden

Belfius en Triodos

De voordelige kredietformule zoals die bij Belfius en Triodos af kan worden gesloten wordt voorlopig gekoppeld aan het E-peilniveau van de nieuwbouw. In de toekomst zal de regeling waarschijnlijk beperkt worden tot bijna-energieneutrale woningen, net zoals dat door heel Europa ook gedaan wordt met betrekking tot zuinige auto’s. Belfius biedt op dit moment een rentevoordeel en een hoger kredietbedrag zonder toeslag aan. Bij Triodos heeft men gekozen voor een tariefvoordeel voor een nieuwe energiezuinige woning, waardoor u als consument meer voordelig geld kunt lenen, voor de bouw van een milieuvriendelijke woning.

Ik deel het op :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *