Voordelig geld lenen voor groene investeringen

geld lenen voor ecologische investeringenBent u van plan om een groene investering te doen, zodat u minder energie zal verbruiken? Dan is het mogelijk om voordelig geld te lenen. U kunt geld lenen aan twee procent, of in bepaalde gevallen zelfs gratis. Het wordt op die manier interessant om een energiebesparende maatregel te treffen, aangezien uw energierekening daardoor lager uit zal vallen. Het gaat om een initiatief van de Huisvestingsdienst in de regio Izegem, maar wellicht dat ook andere regio’s dit op termijn over zullen nemen.

Lening bij de Huisvestingsdienst

Het is de Huisvestingsdienst regio Izegem die de goedkope kredieten aan gaat bieden. Hiertoe behoren de gemeenten Izegem, Ingelmunster, Ledegem, Oostrozebeke en Wielsbeke, waardoor u daar de mogelijkheid heeft om op een voordelige manier energiezuinige maatregelen te financieren. Volgens de Huisvestingsdienst zijn de energiekosten de laatste jaren flink gestegen en men heeft niet het idee dat deze trend zich snel zal keren. Het is volgens hen daarom van belang om het energieverbruik te beperken. Door goedkope leningen aan te bieden hoopt men de consument te stimuleren om maatregelen te nemen, die niet veel hoeven te kosten.

Federaal fonds

Het geld voor de goedkope leningen wordt door het Federaal Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost (FRGE) beschikbaar gesteld. De stad Izegem is hier via de WVI al enkele jaren aan verbonden, waardoor het niet vreemd is dat u nu juist daar de mogelijkheid heeft om een voordelig krediet af te sluiten. Men stelt geen grenzen aan uw inkomen of uw leeftijd, waardoor bijna iedereen de mogelijkheid heeft om het voordelige krediet af te sluiten. Het is volgens OCMW-raadslid Nick Verschoot zelfs mogelijk om aan 0% te lenen, afhankelijk van de manier waarop uw financiële situatie in elkaar zit.

Voorbeelden van groene investeringen

U kunt de goedkope lening gebruiken voor een aantal verschillende toepassingen. U heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om een condensatieketel aan te schaffen, maar u kunt er aan de andere kant ook toe besluiten om isolatie aan te brengen of hoogrendementsbeglazing aan te laten brengen. Het is van belang om er rekening mee te houden dat de zonnepanelen helaas niet in aanmerking komen voor de goedkope lening. Men wil de kredieten gebruiken om het wegvallen van een aantal premies op te kunnen vangen. De goedkope leningen moeten er weer voor zorgen dat consumenten zich bewust worden van hun energieverbruik, om dat vervolgens zoveel mogelijk te beperken.

Afbeeling door SweetCrisis

Ik deel het op :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *