Hoe De Vlaamse Renovatiepremie Aanvragen

Vlaamse renovatiepremie aanvragenMet behulp van de Vlaamse renovatiepremie kunt u ervoor zorgen dat u uw woning op een voordelige manier op kunt knappen. Door voor minimaal €10.000 aan werken uit te voeren kunt u gebruik maken van een subsidie van 20 tot 30%, waardoor u aanzienlijk kunt besparen op de kosten. Uiteraard dient u wel aan een aantal voorwaarden te voldoen om daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van de Vlaamse renovatiepremie en er op die manier voor te zorgen dat u de kosten niet volledig hoeft te betalen.

Voorwaarden

Er gelden allereerst voorwaarden voor de bewoner of de verhuurder met betrekking tot het aanvragen van de Vlaamse renovatiepremie. Zo is het als bewoner van belang dat u meerderjarig bent en dat u de woning zelf bewoont, op grond van het zakelijk recht. Als verhuurder is het daarnaast ook van belang om meerderjarig te zijn, maar hoeft u er natuurlijk niet zelf in te wonen. In plaats daarvan dient u de woning te verhuren aan een sociaal verhuurkantoor (SVK) om in aanmerking te kunnen komen voor de Vlaamse renovatiepremie.

Daarnaast kunt u de Vlaamse renovatiepremie alleen aanvragen wanneer u dat in de laatste 10 jaar in ieder geval niet gedaan heeft. Dat geldt overigens ook wanneer een vorige bewoner van de woning dit heeft gedaan, aangezien het slechts eens per 10 jaar mogelijk is om de werken aan de woning uit te voeren met behulp van de financiële tegemoetkoming. Verder dient uw woning in een Vlaams gewest te liggen, mag deze niet jonger dan 25 jaar zijn en dient uw inkomen niet te hoog te zijn. Tenslotte dienen de facturen die u gebruikt om de Vlaamse renovatiepremie aan te vragen niet ouder dan 3 jaar te zijn.

De beste renovatieleningen - 15.000€ op 48 maanden

Maximale inkomen voor de renovatiepremie

Om de Vlaamse renovatiepremie aan te kunnen vragen is het van belang dat uw inkomen niet te hoog is. In dat geval is men namelijk van mening dat u de kosten zelf kunt dragen, waardoor u niet in aanmerking kunt komen voor de premie. De inkomensgrenzen zijn behoorlijk hoog gelegd, waardoor dit over het algemeen tot weinig problemen zal leiden en u de premie gewoon een kunt vragen. Zo is het als alleenstaande mogelijk om de Vlaamse renovatiepremie aan te vragen wanneer u niet meer dan €39.250 per jaar verdient, waardoor het gaat om een behoorlijk inkomen.

Grotere gezinnen mogen uiteraard meer inkomen genieten, aangezien dit over het algemeen voor een grote hoeveelheid aanvullende kosten zorgt. Zo mag u samen met een kind of uw partner maximaal €56.060 per jaar verdienen en loopt de grens uiteindelijk zelfs op tot een bedrag van €68.620 per jaar voor een gezin van 6 personen. U kunt de inkomensgrenzen hier voor de verschillende samenstellingen en groottes van het gezin bekijken. Om in aanmerking te kunnen komen voor de Vlaamse renovatiepremie dient u inkomen onder de aangegeven grens te liggen, onafhankelijk van het voldoen aan de overige voorwaarden.

Procedure voor de Vlaamse renovatiepremie

Om de Vlaamse renovatiepremie aan te kunnen vragen dient u een vaste procedure te volgen, waarmee u een officiële aanvraag in kunt dienen. Zo is het allereerst van belang om het officiële aanvraagformulier online in te vullen en het naar uzelf te mailen, zodat u er altijd een kopie van heeft. Vervolgens dient u het formulier af te drukken en het te ondertekenen, om het samen met de benodigde bijlagen te versturen. Het adres wordt op het formulier vermeld, waardoor u op die manier de Vlaamse renovatiepremie aan kunt vragen bij de juiste lokale instelling.

Om de Vlaamse renovatiepremie te ontvangen dient u het formulier in te vullen en op te sturen nadat de werkzaamheden voor u zijn uitgevoerd. Dit kan tot maximaal 3 jaar na dato, waardoor u daar ruim de tijd voor heeft. Uiteraard is het van belang dat u op de factuurdatum de eigenaar was van de woning. Zodra u de aanvraag heeft ingestuurd zal het agentschap Wonen-Vlaanderen u een bevestiging sturen, om vervolgens goed te kijken naar de aanvraag. Indien u aan alle voorwaarden voldoet zal men de Vlaamse renovatiepremie toekennen, waardoor u kunt rekenen op de premie van 20 tot 30% van de kosten die u heeft gemaakt, met een maximum van €10.000.

Ik deel het op :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *