Tarieven geld lenen bij Crelan omlaag

03 Nov, 2015 | Krediet Nieuws

Crelan LogoCrelan brengt de tarieven voor afbetalingskredieten omlaag, waarmee er sprake is van een nieuwe stap in de dalende trend van de afgelopen jaren. De gemiddelde rentevoet voor geld lenen loopt steeds verder terug, waarmee het goedkoper wordt om een krediet af te sluiten. Crelan verlaagt de rentevoet voor zowel autofinancieringen, verbouwingsleningen en persoonlijke kredieten. Dat betekent dat het er op alle fronten goedkoper wordt om geld te lenen. Het is niet bekend of ook de andere kredietverstrekkers in België zullen volgen of dat zij voorlopig vasthouden aan de huidige rentevoeten.

Autoleningen goedkoper

Allereerst worden de autoleningen bij Crelan goedkoper. Het basistarief voor nieuwe wagens en tweedehands wagens van minder dan 24 maanden oud daalt van 1,90% per jaar naar 1,59% per jaar. Dat is een forse daling, die ervoor zorgt dat de financiering van een auto een stuk voordeliger uit zal vallen. Auto’s van meer dan 24 maanden oud kosten nu nog 3,62% per jaar, terwijl dat eerder nog 3,93% per jaar was. Met name de financiering van nieuwe en jong gebruikte auto’s pakt wat dat betreft voordelig uit, goed nieuws voor een ieder die binnenkort geld wil lenen voor een nieuwe auto.

Lagere rentevoet bij geld lenen voor verbouwingen

Ook verbouwingen zullen de komende tijd voordelige uitpakken. Het oude tarief voor een verbouwing bedroeg 3,78% per jaar, daar blijft in de nieuwe situatie 3,58% van over. Dat percentage ligt hoger dan bij een lening voor een auto, maar dankzij de relatief grote bedragen waar het om gaat kan de verlaging toch een aantrekkelijk voordeel opleveren. De hoogste rente rekent Crelan voor een persoonlijke lening. Dat was voorheen 7,83% per jaar, daar blijft in de nieuwe situatie 7,52% van over. Wat dat betreft blijft het een relatief dure lening, al wordt die in de nieuwe situatie goedkoper dan voorheen.

Online rentevoeten vergelijken

Het is vanwege de verlaging van de rentevoeten nog interessanter geworden om online een vergelijking te maken tussen de verschillende kredietverstrekkers. Hier op Geldbank.be zetten we ze graag op een rij, zodat u eenvoudig na kunt gaan waar u goedkoop geld kunt lenen. Wilt u een lage rentevoet betalen voor een krediet waarmee u bijvoorbeeld een auto of een verbouwing kunt financieren? Het is de moeite waard om de verlaagde tarieven van Crelan online te vergelijken met de rentevoeten die de andere geldverstrekkers u op dit moment aan kunnen bieden.

Sluit nu direct je lening afklik hier
+