Spotgoedkope autoleningen kunnen duur uitpakken

21 Feb, 2013 | Krediet Nieuws

Spotgoedkope AutoleningAutoverkopers proberen consumenten de laatste maanden aan te spreken met een op het oog spotgoedkope autolening. Het is echter verstandig om hier goed kritisch naar te kijken, aangezien er in een aantal gevallen sprake lijkt van een te mooie aanbieding, die uiteindelijk niet 100% waar blijkt te zijn. De autoleningen vormen een belangrijk lokmiddel voor kopers. De rentevoeten zijn dit jaar extreem laag, aangezien het goed mogelijk is om tussen de 2,5 en 3,99% rente te betalen, lager dan ooit en 1% lager dan vorig jaar.

Lage rente en rustig kwartaal

De lage rente is op zich goed te verklaren, aangezien de basisrente van de Europese Centrale Bank op dit moment ontzettend laag ligt. Daarnaast was het laatste kwartaal van 2012 bijzonder rustig wanneer we kijken naar de consumentenkredieten. De financiële instellingen hebben relatief veel liquide middelen tot hun beschikking en willen die graag gebruiken om wat meer rendement te maken. Door de rentevoeten omlaag bij te stellen probeert men meer consumenten over de streep te trekken. Let er echter op dat men de lage rentevoeten aan probeer te vullen met andere inkomsten, aangezien het rendement op de leningen eigenlijk te laag ligt.

Kosten van een lening

Zelfs een lage rentevoet van 2,5% kan niet voorkomen dat een lening geld kost, waardoor de prijs van de auto op zal lopen, ten opzichte van de vaste prijs waarvoor deze direct kan worden aangeschaft. Volgens Jean-Claude Livémont, vice-voorzitter van de Union Professionelle Courtiers Crédits, is een rentevoet van onder de 3% eigenlijk te laag, aangezien een lening dan niet meer rendabel is. Dat betekent dat verstrekkers van kredieten op zoek zullen gaan naar andere mogelijkheden, om uiteindelijk toch voldoende inkomsten te verwerven en rendabel te blijven.

Korting op de rente

Geldverstrekkers hebben niet de mogelijkheid u te verplichten tot de aanschaf van een aanvullend product als een schuldsaldo- of een omniumverzekering. Dat neemt echter niet weg dat ze u wel een korting aan kunnen bieden indien u daar wel toe besluit. Op die manier beloont men gewillige klanten en probeert men ervoor te zorgen dat u uiteindelijk toch zorgt voor het rendement waar men op zoek is. Zorg er dus voor dat u de korting op de rente krijgt, zonder dat u daarvoor aanvullende producten aan hoeft te schaffen. Alleen op die manier is het mogelijk om een goedkope autolening af te sluiten, zonder dat u daar op een later moment spijt van krijgt.

Sluit nu direct je lening afklik hier
+