Renteloos geld lenen op eer bij Netwerk Ondernemen

21 Oct, 2015 | Krediet Nieuws

ondernemers en geld lenenHet internationale Netwerk Ondernemen is sinds een jaar actief in Vlaanderen en introduceert de renteloze lening op eer, die ervoor moet zorgen dat ondernemers gemakkelijker aan een krediet komen. Het zijn uiteraard de ondernemers binnen dit netwerk die er gebruik van moeten kunnen maken. Zij lopen bij de bank of andere investeerders vaak tegen strikte voorwaarden en hoge kosten aan, de renteloze lening op eer moet ervoor zorgen dat bedrijven weer meer kunnen gaan investeren.

Starters op zoek naar kapitaal

Een groot aantal starters in Vlaanderen is op zoek naar kapitaal, zij willen geld lenen om hun plannen te financieren en realiseren. Zij kunnen op dit moment aankloppen bij een bank of een businessangel. In veel van de gevallen zullen zij vragen naar het eigen vermogen van de ondernemer en of er sprake is van een raad van adviseurs. Wanneer dat niet het geval is zullen de gesprekken over de financiering meestal niet tot het gewenste resultaat leiden. Netwerk Ondernemen gaat zelf als een adviesraad fungeren en biedt starters de mogelijkheid om €10.000 – €25.000 te lenen, zonder dat zij dar rente over hoeven te vergoeden. Bovendien heeft het krediet een looptijd van 6 jaar, zodat ondernemers voldoende tijd hebben om het geleende geld terug te betalen.

Hefboom van 6,8 euro

Gert Gijbels is gedelegeerd bestuurder van vzw Netwerk Ondernemen Vlaanderen en geeft aan dat er op deze manier een hefboom van 6,8 euro ontstaat. Er komt veel meer geld beschikbaar voor de ondernemers die onderdeel uitmaken van het netwerk, om hun plannen te realiseren en er daarmee voor te zorgen dat zij op termijn op eigen kracht verder kunnen investeren. Tijdens de eerste 6 maanden van de begeleiding dienen starters actief te bewijzen dat ze het krediet verdienen. De begeleiding houdt vervolgens nog 2 – 3 jaar aan, na die tijd heeft de starter nog ongeveer 3 jaar om het krediet terug te betalen.

Lening voor de ondernemer

De lening wordt persoonlijk aan de ondernemer toegekend, die lid is van het Netwerk Ondernemen. Dat is opvallend, aangezien het niet de onderneming is die het krediet kan ontvangen. De ondernemer dient zijn erewoord te geven dat het kapitaal volledig wordt terugbetaald, binnen een periode van 6 jaar. Uiteraard maakt Netwerk Ondernemen gebruik van een screening om na te gaan of de ondernemer geschikt is. De van oorsprong Franse organisatie wil er daarmee in Vlaanderen voor gaan zorgen dat ondernemers wat meer lucht krijgen. Op dit moment telt het netwerk zo’n 278 leden.

Sluit nu direct je lening afklik hier
+