Het beste tarief voor uw vakantielening!

Het is geen geheim om het beste tarief te vinden voor de financiering van uw vakantie door ze te vergelijken!

Misschien bent u wel één van die mensen die dit jaar naar de vakantiebeurs is geweest? Dan komt u zeker terug met hopen inspiratie en ideeën voor uw volgende reis. Met een vakantiekrediet kunnen uw dromen waar worden en kan u uw volgende reis voor u en uw gezin financieren.

Vakantiekrediet is een lening op afbetaling voor alle doeleinden

Afhankelijk van de financiële instelling zal het een vakantielening of -krediet, een reiskrediet, … worden genoemd. In de realiteit is het een lening op afbetaling, beter bekend als een “persoonlijke lening”. Dit is een vorm van financiering zonder rechtvaardiging die voor elk doel kan worden gebruikt. Met andere woorden, of het nu om een reis of andere aankoop gaat, deze soort lening is perfect van toepassing. Omdat het vaak om relatief kleine bedragen gaat (€ 5000 of minder) wordt de looptijd kort gehouden. In de regel wordt het krediet binnen zes tot twaalf maanden terug betaalt. Uiteraard mag voor een langer termijn worden gekozen, maar het idee om jarenlang af te lossen voor een leuke reis van 8 tot 10 dagen slaat niet aan bij consumenten. Het JKP op vakantieleningen is bij alle instellingen hetzelfde als op leningen alle doelen. Om te achterhalen waar je het voordeligst kunt lenen voor een vakantie kan je dus simpelweg de leningen alle doelen (persoonlijke leningen) van aanbieders vergelijken.

De Beste Vakantieleningen
(3.500€ / 12 maanden)

Vakantieleningen zijn soms anders dan persoonlijke leningen

Op elke regel zijn er natuurlijk uitzonderingen. Het is vrij zeldzaam, maar sommige kredietverstrekkers passen inderdaad een hoger tarief toe voor dit type leningen. In het algemeen is de toewijzing van een lening “tastbaar”. Dit wil zeggen dat wanneer u bijvoorbeeld een materiaal goed koopt er logischerwijze een waarde aan gekoppeld is. Daardoor heeft de kredietinstelling een betere kans om haar geleende bedrage te recupereren in geval van niet naleven van de terugbetalingen. Dus ook al is een reis voor u zeer waardevol, dit is helaas niet noodzakelijkerwijs de perceptie van alle kredietverlenende instellingen.

Vakantielening title

Wanneer zijn de vakantieleningen het meest interessant?

Januari is de maand waarin de meeste Belgen hun zomervakantie beginnen te plannen. Net bijgekomen van de kerst- en nieuwjaar feestvreugde vinden werkenden het de hoogste tijd om uit te kijken naar een volgende rustperiode. Kredietverstrekkers proberen op dit sentiment in te spelen door in januari en februari hun vakantieleningen extra te promoten. Door sommige banken wordt de formule specifiek als vakantielening aangeprezen, maar veel kredietverstrekkers houden het op de algemene namen: lening alle doelen of persoonlijke lening.

Om het beste tarief voor uw vakantielening te verkrijgen, moet u ze vergelijken!

Voor uw vliegticket, uw hotel, uw vakantiewoning … gaat u op zoek naar de beste aanbiedingen door ze te vergelijken, toch? Wel, u dient hetzelfde doen voor uw krediet. U kunt op de website van elke bank een vakantiekrediet simuleren en tussen al uw tabbladen jongleren om te zien welke bank het beste tarief aanbiedt… Of u kunt gewoon een kijkje nemen in onze simulator voor persoonlijke leningen om een snel idee te krijgen van de voorwaarden voordat u uw lening aanvraagt. Laat maar horen… Alvast een fijne vakantie gewenst 😉

Net als het vakantiekrediet dekt de persoonlijke lening ook:

Door u te abonneren op de Geldbank nieuwsbrief ontvangt u tips, adviezen en informatie over :

Logo Geldbank détouré h-65px