Het beste tarief om je studie te financieren!

Vind het beste tarief voor de financiering van je studie door ze te vergelijken! Vergelijk Sudielning nu.

Bepaal de persoonlijke leningen simulatie criteria

Bedrag
Looptijd
Er zijn persoonlijke leningen die met uw simulatie criteria overeen komen
Laatste verificatie : 29/05/2023.
AanbiederJKPPer maand
Lening op afbetaling confort beobank
BeoBank
Lening op afbetaling Confort
6,85%
€ 153,57
Persoonlijke lening kbc bank
KBC Bank
Persoonlijke lening
7,99%
€ 156,01
Persoonlijke lening partners finances
Partners Finances
Persoonlijke lening
9,99%
€ 160,30
Niet beschikbaar
Persoonlijke lening cofidis
Cofidis
Persoonlijke lening
13,90%
€ 168,67
Persoonlijke lening beobank
BeoBank
Persoonlijke lening
13,99%
€ 168,86
Loading...

Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten opladen ...

Als we denken aan studieleningen, denken we vaak meteen aan de Verenigde Staten, gezien de hoge kosten om daar te studeren. Helaas is studeren in België ook verre van gratis. Cursussen, inschrijvingsgeld, syllabi, transport, computer, etc. zijn slechts enkele voorbeelden van de kosten die je zal moeten maken. Als je bovendien in een kot wil wonen of in het buitenland wil studeren, heb je misschien wat extra hulp nodig met je financiën.

Studielening - title

Welke verschillende mogelijkheden zijn er ?

Eigen financiering

Natuurlijk is zelffinanciering van je studie nog steeds de meest interessante oplossing, maar helaas is dit niet altijd mogelijk.

Studiebeurzen

Onder bepaalde voorwaarden kunnen de landregio’s beurzen toekennen aan jongeren om hun studie te helpen financieren.  Voor informatie over studiebeurzen in het Nederlandstalige deel van België kunt u terecht op https://www.studietoelagen.be/voorwaarden-en-bedragen. Ze worden toegekend op basis van je inkomen of het inkomen van je ouders.

De verschillende soorten studieleningen

Geld lenen van een overheidsinstantie

Bij gebrek aan een beurs of eigen financiering heb je nog steeds de mogelijkheid om een studentenlening te gebruiken om je studie te financieren. Zo kan je je aanmelden bij overheidsinstanties of bij een financiële instelling. Soms bieden hogescholen of universiteiten ook renteloze leningen aan voor studenten.

Geld lenen bij een financiële instelling

De meeste financiële instellingen bieden leningen voor studenten tegen voorkeurstarieven aan, maar dit is niet altijd het geval. Het aanbod kan ook sterk verschillen van de ene instelling tot de andere. Vergelijk de verschillende aanbiedingen voor leningen die ter beschikking staan voordat je je keuze maakt. Door te vergelijken kan je veel geld besparen!

Als je eenmaal hebt besloten om een lening af te sluiten, moet je de volgende vraag overwegen: Welke vorm van krediet past het beste bij mijn profiel?

Studieleningen kunnen twee vormen aannemen:

Ten eerste kan je kiezen voor een persoonlijke lening. Concreet zal de bank je een bepaald bedrag lenen dat jij of je ouders maandelijks moeten terugbetalen. Het bedrag wordt rechtstreeks op je rekening gestort, waardoor je bepaalde kosten kan financieren, zoals het schoolgeld, boeken, enz. Op die manier ken je van tevoren de duur van de studielening, de maandelijkse betalingen en het JKP, waardoor je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Een andere mogelijkheid is het openen van een krediet via een kasreserve. De financiële instelling laat u toe om negatief te gaan wanneer je het nodig hebt, tot de maximale limiet van je kasreserve. Tijdens je studie hoef je alleen de rente te betalen. Echter moet het geleende bedrag binnen 6 maanden na afloop van je studie worden terugbetaald. Je kent op voorhand de limiet van je kasreserve, de rentevoet en de vervaldatum van je lening. Deze vorm van krediet is flexibeler dan de lening op afbetaling. Maar hou er wel rekening mee dat je je lening binnen 6 maanden na afronding van je studie moet terugbetalen. Dus het is heel belangrijk om na het afstuderen snel werk te vinden.

Kun je zelf een studielening afsluiten?

De studielening wordt over het algemeen aan je ouders verstrekt, tenzij je al een maandelijks inkomen hebt. Echter hebben de meeste studenten een veel te lage terugbetalingscapaciteit om dit type lening te verkrijgen.

Hoe vraag je online een studielening aan?

  1. Voer eerst een online simulatie uit en vergelijk de aanbiedingen.

  2. Voer dan je aanvraag in op de website van de bank.

  3. Na de analyse van je aanvraag door de financiële instelling ontvangt je een offerte.

  4. Stuur het getekende contract per post terug, als je van het aanbod gebruik wilt maken.

  5. Je kan nu het geleende bedrag gaan gebruiken.

Net als de studielening dekt de persoonlijke lening ook:

Door u te abonneren op de Geldbank nieuwsbrief ontvangt u tips, adviezen en informatie over :

Logo Geldbank détouré h-65px