Het beste tarief om jouw bruiloft te financieren

Vind het beste tarief om één van de meest onvergetelijke momenten van je leven te financieren!

Bepaal de persoonlijke leningen simulatie criteria

Bedrag
Looptijd
Er zijn persoonlijke leningen die met uw simulatie criteria overeen komen
Laatste verificatie : 29/05/2023.
AanbiederJKPPer maand
Persoonlijke lening partners finances
Partners Finances
Persoonlijke lening
7,49%
€ 240,59
Niet beschikbaar
Persoonlijke lening kbc bank
KBC Bank
Persoonlijke lening
7,99%
€ 242,77
Persoonlijke lening cofidis
Cofidis
Persoonlijke lening
8,90%
€ 246,74
Persoonlijke lening beobank
BeoBank
Persoonlijke lening
11,00%
€ 255,94
Loading...

Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten opladen ...

Het organiseren van een bruiloft of huwelijk is vaak zeer duur en het is geen evenement waarvoor u toegevingen wil doen om geld te besparen. Het moet de mooiste dag van uw leven zijn en daarvoor zijn er aanzienlijke financiële middelen nodig, zeker wanneer u een feest met veel gasten plant. Als u geluk heeft, kan uw familie of schoonfamilie deze uitgaven misschien wel helpen dekken, maar dit is niet altijd het geval. Bijgevolg kunt u een lening voor een huwelijk afsluiten waarmee u de mooiste dag van uw leven met een gerust hart kan financieren.

Huwelijkslening - title

Hoe werkt een huwelijkslening?

De lening voor een huwelijk is één van de persoonlijke leningen die door een bank worden verstrekt en die in de categorie “lening op afbetaling” vallen. Voor dit type krediet zijn geen bewijsstukken nodig. Uw bankier is misschien op de hoogte van uw project, maar hij of zij zal u niet vragen om facturen voor te leggen om te controleren hoe het geld dat hij of zij u uitleent wordt gebruikt. Zo kunt u alle kosten in verband met uw bruiloft dekken:

 • de trouwjurk van de bruid en het kostuum voor de bruidegom;
 • de trouwringen:
 • de huur van de feestzaal;
 • de decoratie van de feestlocatie;
 • luxe autoverhuur;
 • de DJ, ceremoniemeester, fotograaf, gastheer, videograaf, enz. ;
 • de cateraar;
 • print materiaal: aankondigingen, menu’s, bedankkaarten, enz..;
 • geschenken voor de gasten;
 • de huwelijksreis…

U moet een nauwkeurige begroting opstellen voordat u de banken benadert. Begin met het vragen van een offerte aan alle dienstverleners en neem al uw kosten op in de totaalprijs.

De lening op afbetaling

De lening op afbetaling is interessanter dan bijvoorbeeld een doorlopend krediet. Dit is interessant voor een huwelijkslening omdat het zeer gecontroleerd is en u niet voor verrassingen komt te staan. U kent bij de ondertekening de looptijd van de lening, dus het aantal maandelijkse betalingen, en het bedrag van deze maandelijkse betalingen. Want de lening is onderworpen aan een tarief waarvan de looptijd vooraf bekend is.

De lening op afbetaling voor een bruiloft is voor een minimum bedrag van €2.500 en heeft geen plafond. De duur van het krediet ligt over het algemeen tussen 30 en 120 maanden.

Hoe krijg ik een huwelijkslening?

Als de bank u niet vraagt om het bewijs van uw uitgaven te leveren, moet u alle financiële garanties voorleggen, zodat u uw lening met een gerust hart kan terugbetalen. Voordat de bank uw aanvraag accepteert, zorgt de bank ervoor dat u aan alle voorwaarden voldoet en dat u geen risico loopt op overmatige schuldenlast.

De ernst van uw geschatte budget draagt bij aan de geloofwaardigheid van uw aanvraag en u moet bewijsstukken voorleggen.

 • uw identiteitspapieren ;
 • loonstroken voor de laatste drie maanden;
 • uw laatste belastingformulier;
 • uw bewijs van verblijf;
 • een bankafschrift.

Het bedrag dat u wilt lenen moet in overeenstemming zijn met uw inkomen. U moet al uw inkomsten (loon, compensaties, werkloosheidsuitkeringen, vergoedingen, enz.) bij elkaar optellen en al uw vaste persoonlijke uitgaven en lopende kredieten aftrekken.

Wat zijn de criteria voor het kiezen van het ideale huwelijkskrediet?

Om het aanbod van verschillende banken te kunnen vergelijken, moet u de criteria van het aan u aangeboden huwelijkslening bestuderen. Leningen kunnen beginnen vanaf 1.000 euro.

Het JKP - het jaarlijkse kostenpercentage

Het JKP omvat alle kosten die aan de lening verbonden zijn: administratiekosten, verzekeringskosten, nominale rente, enz. Hiermee kunt u berekenen wat uw lening u over een jaar gaat kosten.

De verzekeringsdekking

De verzekering trekt ook rente aan voor de lening en het is het JKP dat u toelaat om de kosten van de lening te berekenen.

De totale kosten van de lening

U moet berekenen wat uw lening u in totaal gaat kosten. Hiervoor moet u het geleende bedrag, de rente en alle bijkomende kosten van de verschillende kosten bij elkaar samen voegen. Dit is hetzelfde als het optellen van al uw maandelijkse betalingen.

Duur van de terugbetaling

Zoals bij elk krediet, verbindt u zich voor een bepaalde periode. Tijdens deze periode waarin u moet terugbetalen, zult u beperkt of zelfs niet in staat zijn om een andere lening af te sluiten vanwege het risico op overmatige schuldenlast.

Om de bank te kiezen waar u uw lening voor huwelijk wilt afsluiten, moet u al deze elementen vergelijken. Om op die manier het contract te selecteren dat het meest in uw voordeel is en dat het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Net als de huwelijkslening dekt de persoonlijke lening ook:

Door u te abonneren op de Geldbank nieuwsbrief ontvangt u tips, adviezen en informatie over :

Logo Geldbank détouré h-65px