Persoonlijke leningen vergelijken !

Vergelijk in slechts enkele minuten tijd de grootste kredietverstrekkers in België. Zo ontdek jij met geldbank.be in één oogopslag de goedkoopste persoonlijke leningen in België!

Bepaal de persoonlijke leningen simulatie criteria

Bedrag
0€ 50000€
Looptijd
12 maanden 120 maanden
15 aanbiedingen van persoonlijke leningen van 7500 op 36 maanden.
Ik bespaar tot 637,56 dankzij deze vergelijking.
Laatste verificatie : 27/09/2023.
Beobank Lening op afbetaling Confort
Beste Rente Voorbehouden aan nieuwe klanten
7,90%
€ 233,73
€ 914,28

Het meest aantrekkelijke tarief voor kleine persoonlijke leningen < €8.000! met 5,90% voor looptijden van minder dan 30 maanden

KBC Bank Persoonlijke lening
vanaf €500
8,25%
€ 234,86
€ 954,96
Cofidis Persoonlijke lening
35 jaren ervaring
10,90%
€ 243,38
€ 1.261,68
Beobank Persoonlijke lening
13,00%
€ 250,12
€ 1.504,32
loading...

Gelieve even te wachten terwijl we de resultaten opladen ...

Wat is een persoonlijke lening? Waarvoor kan je deze lening gebruiken?

De persoonlijke lening behoort tot de categorie consumentenkrediet. Het is een lening op afbetaling om een uitgave te financieren. In tegenstelling tot andere leningen die zijn toegewezen aan een bepaalde uitgave (zoals een autolening of hypotheek), moet je een persoonlijke lening niet verantwoorden. Dit betekent dat je geen aankoopbewijs (zoals een factuur of offerte) hoeft voor te leggen aan een kredietverstrekker om een persoonlijke lening aan te vragen.

Een persoonlijke lening is een consumentenlening voor alle mogelijke doeleinden, zonder dat je aan de kredietverstrekker moet bewijzen waarvoor je de financiering nodig hebt. Zo kan je een persoonlijke lening aangaan om onvoorziene kosten als een defecte wasmachine, boetes en een hoge eindafrekening te financieren.

Presentatie persoonlijke lening

Hoeveel kan je lenen met een persoonlijke lening?

Het bedrag dat je kan lenen via een persoonlijke lening, hangt af van bank tot bank. Het maximumbedrag dat je kan lenen via een persoonlijke lening wordt echter vaak afgestemd op je profiel. Zo spelen factoren als je netto maandinkomen, je gezinssituatie en andere leningen een rol.

Wist je trouwens dat niet elke bank dezelfde voorwaarden of limieten hanteert? Toch volgen kredietverstrekkers als KBC en Beobank de vuistregel dat het totaal van al je maandelijks af te lossen schulden niet hoger dan 33 procent van het besteedbare inkomen mag zijn. Het besteedbare inkomen is hetgeen dat je overhoudt nadat je al je maandelijkse financiële verplichtingen bent nagekomen.

Met onze persoonlijke lening simulator bereken je het maximumbedrag dat je kunt lenen.

Waarvoor kan je een persoonlijke lening simuleren en afsluiten?

Je kan een persoonlijke lening afsluiten voor uiteenlopende doeleinden. Dit betekent dat je geen verantwoording hoeft af te leggen om een persoonlijke lening aan te gaan. Je hoeft dus geen facturen, offertes of bestelbonnen voor te leggen bij de kredietgever. Je kan met andere woorden dus een persoonlijke lening simuleren en aangaan voor:

Persoonlijke lening voor een huwelijk

Een huwelijkslening. Dit is een persoonlijke lening op afbetaling om een bruiloft te financieren. Lenen voor jouw bruiloft stelt je in staat om de afbetaling te spreiden over verschillende maanden, de kosten kunnen namelijk snel oplopen. Denk maar aan de traiteur, de DJ, fotograaf, trouwringen en het bruidskleed. Je komt al snel aan een budget met 4 nullen. Een huwelijkslening komt dan zeker van pas!

Vakantielening

Een vakantielening. Dit is een persoonlijke lening op afbetaling om een vakantie mee te financieren. Het totale kostenplaatje van je droomvakantie kan immers snel oplopen. Zo heb je bijvoorbeeld je vlucht, hotel, huurauto en activiteiten om te betalen. Op zo’n moment kan extra budget zeker van pas komen. Dankzij een vakantielening betaal je jouw droomreis dan maandelijks af aan de kredietverstrekker.

Digitale krediet

Het digitale krediet. Dit is een persoonlijke lening op afbetaling waarmee je elektrische toestellen kan aankopen. Deze persoonlijke leningen zijn interessant om bijvoorbeeld de laptop en smartphone van jouw kind te financieren. Anderzijds is het digitale krediet bijvoorbeeld ook interessant om grotere elektrische toestellen als een TV aan te kopen.

Studie financiering

Een studielening. Dit is een persoonlijke lening op afbetaling waarmee je jouw studies of die van jouw kind aan de hogeschool of universiteit kan financieren. De kosten van je inschrijving, cursussen en eventueel het kot van je kind lopen namelijk snel op. Op zo’n moment kan wat extra budget goed van pas komen. Een studielening is een vaak voorkomende praktijk in de Verenigde Staten, maar nog niet echt in Europa. Maak het jezelf makkelijk en ga een studielening aan om te schitteren in je verdere carrière!

Wie kan een persoonlijke lening aangaan?

Net als alle consumentenkredieten kan een persoonlijke lening alleen worden verstrekt aan een persoon of een natuurlijke persoon die hoofdzakelijk in eigen naam handelt. De aanvrager moet de wettelijke leeftijd hebben en zijn gebruikelijke verblijfplaats moet in België zijn.

Let bovendien op dat je om een persoonlijke lening te kunnen aanvragen, enkele documenten aan de kredietverstrekker moet voorleggen. Dit zijn:

 • Je identiteitskaart, paspoort of verblijfsvergunning om je identiteit te bewijzen.
 • Je inkomstbewijzen zodat de kredietverstrekker jouw financiële situatie zo goed mogelijk kan evalueren. Zo moet je vaak bij het aanvragen van een persoonlijke lening tot drie recente loonfiches doorsturen. 

Met deze documenten in de hand sluit je probleemloos een persoonlijke lening online af. Als je kiest voor een lening tussen individuen, vergeet dan niet om een schuldbekentenis te gebruiken.

Is een persoonlijke lening hetzelfde als een snel krediet?

Verwar de persoonlijke lening niet met de kasreserve, ook wel in de volksmond gekend als “snel krediet”. Het kasreserve is, net zoals een persoonlijke lening, een financieel product dat tot de categorie consumentenkrediet behoort. Dit betekent dat je ook geen bewijzen hoeft voor te leggen. De verwarring komt voort uit het feit dat het verkrijgen van een persoonlijke lening heel snel kan gaan, vooral wanneer je dit via het internet aanvraagt.

Wat kost een persoonlijke lening?

Lenen kost geld. Je betaalt een vergoeding aan de kredietverstrekker omdat het gedurende een bepaalde periode niet over zijn geld kan beschikken. De prijs die je dus betaalt om het geleende bedrag bij een persoonlijke lening te gebruiken, wordt uitgedrukt in het vast jaarlijks kostenpercentage (JKP). Het JKP is een goede indicator om een persoonlijke lening te vergelijken. Let wel op dat het jaarlijks kostenpercentage (JKP) kan verschillen naargelang het kredietbedrag, de looptijd en de gekozen betalingsmodaliteiten. Gelukkig moeten kredietverstrekkers zich houden aan enkele voorwaarden. Zo moet:

 • een persoonlijke lening tot 2500 euro binnen de 24 maanden afgelost worden;
 • een persoonlijke lening hoger dan 37000 euro binnen de 120 maanden afgelost worden.
 
Gelukkig helpen we je bij geldbank.be de beste persoonlijke lening in België vinden te vinden.

Heb je een verzekering nodig voor een persoonlijke lening?

Een lening op afbetaling kan worden gedekt door een verzekering. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de afbetaling van de maandelijkse bedragen te garanderen in geval van verlies van werk (meestal beperkt in de tijd) of in geval van tijdelijke arbeidsongeschiktheid. Maar ook de totale terugbetaling van je persoonlijke lening in geval van totale arbeidsongeschiktheid, invaliditeit of overlijden kan verzekerd worden.

Denk goed na bij het aanvragen van uw lening, want een verzekering is vaak verre van overbodig.

Wat gebeurt er als je de persoonlijke lening niet kan terugbetalen?

Dat hangt af van bank tot bank. Desalniettemin is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met de kredietverstrekker waarbij je een persoonlijke lening hebt afgesloten. Voor meer ingewikkelde situaties waarbij meerdere kredietverstrekkers betrokken zijn, kan je gebruikmaken van schuldbemiddeling of schuldenregeling.

Hoe vergelijk je online een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening online aanvragen is tegenwoordig heel eenvoudig. Doorgaans moet je de onderstaande stappen nemen:

 1. Vul het bedrag in dat je wilt lenen en kies nadien de looptijd van de persoonlijke lening. De simulator van de kredietverstrekker zal meteen berekenen hoeveel je maandelijks moet terugbetalen.
 2. De kredietverstrekker zal je enkele vragen stellen over je financiële situatie en gezinssamenstelling. Deze gegevens hebben de kredietverstrekkers nodig om jouw dossier zo goed mogelijk samen te stellen en je financiële situatie zo goed mogelijk in te schatten.
 3. Ben je tevreden met de rentevoet, maandelijkse afbetalingen en de algemene voorwaarden? Super! Verstuur dan je aanvraag door naar de kredietverstrekker waarbij je de beste persoonlijke lening kunt afsluiten.
 4. Vervolgens zal de kredietverstrekker het CKP (Centrale voor Kredieten aan Particulieren) contacteren om na te gaan of je nog andere lopende leningen hebt lopen. Bij vragen zullen ze jou contacteren om informatie te bevestigen of aan te vullen.
 5. Van zodra jouw aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een offerte per e-mail. Mogelijks bellen ze je ook op.
 6. Ben je tevreden met de offerte? Dan zal de kredietverstrekker je nog vragen enkele documenten op te sturen om je persoonlijke lening online af te sluiten. Dit is vaak een kopie van de voor- en achterkant van je identiteitskaart, twee of drie van de meest recente loonfiches met bijhorende rekeninguittreksels van de loonstorting en, indien van toepassing, andere rekeninguittreksels van bijkomende inkomsten (bijvoorbeeld kinderbijslag en huurinkomsten).
 7. Van zodra alle documenten zijn ondertekend, wordt het volledige bedrag op je persoonlijke zichtrekening gestort.

Bij welke banken kan je een persoonlijke lening vergelijken, simuleren en aanvragen?

Wist je dat je tegenwoordig bij een heleboel Belgische banken een persoonlijke lening online kunt vergelijken? Jammer genoeg moet je wel bij elke kredietverstrekker formulieren invullen om een simulatie te ontvangen. Dankzij geldbank.be hoef je dit maar één keer te doen. Wij vergelijken meteen alle kredietverstrekkers in België! Zo hoef jij maar één keer een persoonlijke lening te vergelijken.

Waarom een persoonlijke lening vergelijken bij geldbank.be?

Ben je van plan om een persoonlijke lening online af te sluiten? Dan is het online vergelijken van een persoonlijke lening een no-brainer! De tarieven en de algemene voorwaarden van persoonlijke leningen wijzigen regelmatig. Als je dus op zoek bent naar een persoonlijke lening met een aantrekkelijke rentevoet, dan is een persoonlijke lening vergelijken geen slecht idee. We hebben de voordelen van het online vergelijken van een persoonlijke lening op een rijtje gezet:

 • Je bespaart geld en tijd door persoonlijke leningen online te vergelijken. Er zijn namelijk meer dan 20 verschillende aanbieders in België waar je een persoonlijke lening kunt afsluiten. Daarom krijg je op geldbank.be alle Belgische aanbieders in een handig overzicht te zien. Je hoeft dus niet een afspraak te maken bij een bank om informatie in te winnen over hun persoonlijke leningen. Vergelijken via geldbank.be is eenvoudig, snel én bovendien volledig vrijblijvend.
 • Je blijft gespaard van alle verkooppraatjes of sociale druk. Of je nu kiest voor de goedkoopste persoonlijke lening of die van een kredietgever met de aantrekkelijkste voorwaarden… Jij beslist welke persoonlijke lening je het beste vind!
 • De algemene voorwaarden wijzigen wel eens van tijd tot tijd. Op geldbank.be proberen we de rentevoeten zo up-to-date mogelijk te houden. Zo kies jij de beste persoonlijke lening in jouw situatie.

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo Geldbank détouré h-65px