Nieuwe bank Revolut verliest 139 miljoen dollar

De Fintech Revolut verloor 139 miljoen dollar dit jaar! Als u een rekening bij hen heeft, moet u zich dan zorgen maken? Analyse van de situatie …

Revolut logo
crédit: Revolut.com

De neobank heeft zojuist haar resultaten voor 2019 bekendgemaakt. De verliezen zijn kolossaal en bedragen 139 miljoen dollar tegen 43 miljoen het jaar ervoor.

Toch is er een ware rage voor Revolut en neobanken in het algemeen. In termen van klanten is Revolut gegroeid van 3,5 naar 10 miljoen, dus er is niets om je voor te schamen!

En de omzet: van 76 naar 213 miljoen.

Veel positieve signalen, maar waar zit de fout?

Zijn de cijfers van Revolut geruststellend?

Nik Storonsky, de CEO en oprichter, verklaarde de verliezen door zware investeringen en het feit dat het bedrijf zich op de Amerikaanse markt had gevestigd.

De internationale partners van Revolut, Visa maar ook MasterCard, hebben meer vertrouwen dan ooit, want zij begeleiden het naar niet minder dan 24 nieuwe markten.

Sinds het begin van het jaar heeft Revolut 500 miljoen dollar opgehaald, waardoor het bedrijf gewaardeerd wordt op 5,5 miljard dollar!

Het aantal klanten is sinds januari met nog eens 3 miljoen toegenomen. Het bedrijf heeft 2,2 miljard deposito’s op zijn rekeningen staan.

Revolut en de neo-banken hebben nog een mooie toekomst voor zich

Revolut lijkt zijn verliezen onder controle te houden, met nog steeds aanwezige investeerders en een doorbraak op het internationale toneel. De cijfers zijn er, het klantenbestand groeit, de kosten zijn onder controle. Ze zullen waarschijnlijk proberen om de omzet per klant stap voor stap verhogen, wij houden een oogje in het zeil.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door u te abonneren op de Geldbank nieuwsbrief ontvangt u tips, adviezen en informatie over :

Logo Geldbank détouré h-65px