Neobanken worden winstgevend en zorgen voor hun duurzaamheid !

Het toenemende aantal klanten bij neobanken heeft sommige van hen in staat gesteld winstgevend te worden en zo hun duurzaamheid te waarborgen. Dit is met name het geval bij de online bank Revolut, die onlangs meer dan solide financiële resultaten rapporteerde !

Neobanken worden winstgevend en zorgen voor hun duurzaamheid!

Het groeiende fenomeen van neobanken

Neobanken worden gekenmerkt door een bankaanbod zonder kantoren dat vooral gericht is op het mobiele beheer van persoonlijke financiën. Deze online banken zijn opgebouwd rond 3 belangrijke pijlers: een zichtrekening (met of zonder spaargeld), een debetkaart en zeer gesofisticeerde mobiele toepassingen. In enkele jaren tijd hebben neo-banken zich zo gevestigd als een serieus alternatief voor het traditionele bankcircuit. Een trend die nog is bevrijd door de mogelijkheid voor Europese consumenten om een rekening te openen in het land van hun keuze.

Sterke financiële resultaten

Onder deze grote spelers kunnen we zeker de online bank Revolut noemen, die op 1 maart 2023 zijn financiële resultaten (revolut) voor het jaar eindigend op 31 december 2021 bekendmaakte. Net als andere bekende neobanken zoals N26 of Bunq heeft Revolut zich inderdaad een plaats verworven op de markt van het online bankieren. En dankzij de groei van het aantal consumenten en de stijging van de omzet in alle belangrijke productlijnen heeft het in zijn eerste winstjaar solide financiële resultaten geboekt.

Met producten als Payments, Currency Exchange, Revolut Business, Paid Subscriptions en Investment Tools zijn de inkomsten van Revolut verdrievoudigd tot maar liefst 636 miljoen pond in 2021. Met meer inkomsten uit producten met een hogere marge is de brutomarge van de online bank bovendien gestegen van 33% in 2020 naar 70% in 2021 met een nettowinst van 26,3 miljoen pond. Tegelijkertijd zijn hun bedrijfskosten slechts met 37% gestegen, wat wijst op een sterke operationele hefboomwerking.

Gestage toename van het aantal klanten

Met een gestage toename van het aantal actieve klanten door een steeds beter productaanbod is het duidelijk dat neobanken winstgevend worden en hun duurzaamheid in de markt verzekeren. Bij Revolut wordt wekelijks een toename van meer dan 50% van hun actieve retailklanten geconstateerd. Bovendien werd een stijging van 10% van de gemiddelde uitgaven per gebruiker geanalyseerd. Dit bewijst dat consumenten Revolut steeds meer gebruiken als online bank in hun dagelijks leven.

Andere belangrijke observaties uit de financiële resultaten van Revolut zijn onder meer een toename van 75% van het aantal klanten dat kiest voor een betaald abonnement. Een kenmerk dat uiteraard in belangrijke mate bijdraagt aan de groei van haar inkomsten en winstgevendheid. Ten slotte zijn ook de saldi gekoppeld aan de deposito’s van hun consumenten toegenomen. In 2021 bedroegen deze saldi maar liefst 7,4 miljard pond, een stijging van 58% ten opzichte van 2020.

“2021 was een belangrijke mijlpaal voor Revolut, want het was het eerste jaar waarin we winstgevend werden. Deze sterke financiële prestaties tonen aan dat Revolut effectief is overgestapt van een ‘start-up’ bedrijf dat uitsluitend gericht is op groei, naar een ‘scale-up’ bedrijf dat winstgevend wil groeien.”, aldus Martin Gilbert, voorzitter van Revolut.

Vergelijk de neobanken in België en profiteer onmiddellijk van de voordelen van een 100% digitale bank !

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo Geldbank détouré h-65px