Maximaal af te sluiten geldlening

07 Apr, 2013 | Lenen & Krediet

Maximaal af te sluiten leningWilt u geld lenen en bent u benieuwd naar het bedrag dat u maximaal kunt lenen? Dat is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Houd bijvoorbeeld rekening met de maximale maandelijkse aflossing die u kunt doen, de gezinssituatie waarin u zit en het onderpand dat u te bieden heeft. Sluit u een woonkrediet af? Dan is het huis het onderpand. Dit zorgt ervoor dat de bank minder risico loopt, waardoor u over het algemeen meer kunt lenen. Sluit u een consumptief krediet af? Dan is er doorgaans geen sprake van een onderpand.

Het netto inkomen

Gaat u geld lenen, dan is het in ieder geval van belang om uw netto inkomen op te geven. Dit is een van de meest belangrijke factoren, aangezien dit bepaalt hoeveel geld u maandelijks tot uw beschikking heeft en wat u aan rente en aflossing kunt betalen. Des te hoger het netto maandinkomen is, des te meer geld u kunt lenen. Houd er bovendien rekening mee dat u doorgaans meer geld kunt lenen indien u als partners allebei een inkomen heeft, in plaats van dat u werkt en de ander bijvoorbeeld voor de kinderen zorgt.

Andere leningen of kosten

Het is daarnaast van belang om aan te geven welke overige kosten of andere leningen u heeft. U kunt geld lenen op het moment dat u daar de financiële ruimte voor heeft. Heeft u al een andere lening lopen? Dan dient u er rekening mee te houden dat dit financiële ruimte in zal nemen, net als bijvoorbeeld de huur, de kosten voor de school van de kinderen en de elektriciteit. U dient het netto inkomen en de kosten met elkaar te verrekenen, om te bepalen welk inkomen u beschikbaar heeft om geld te lenen.

Doel van de lening en kredietgeschiedenis

Het is tenslotte een goed idee om aan te geven wat het doel  van de lening zal zijn. Gaat u bijvoorbeeld een persoonlijke lening aan? Dan wil de bank over het algemeen graag weten wat u er mee gaat doen. Een autolening kunt u doorgaans afsluiten voor een bedrag dat maximaal gelijk is aan de waarde van de auto, terwijl men bij een persoonlijke lening soepeler kan zijn. Bovendien dient u eventuele eerdere leningen natuurlijk netjes afbetaald te hebben. Heeft u dat gedaan en bieden uw inkomen en kosten nog ruimte? Dan kunt u geld lenen, bijvoorbeeld voor die nieuwe keuken die u op het oog heeft.

Sluit nu direct je lening afklik hier
+