Lenen voor een auto goedkoper dan ooit

Autoleningen goedkoper dan ooitEen lening voor een auto is goedkoper dan ooit, nu de verschillende banken in een strijd met elkaar lijken te zijn verwikkeld. De rentevoeten dalen naar 2,5% en zelfs 2,25%, lager dan ooit tevoren. Dit zijn rentetarieven die gelden voor een lening voor een nieuwe auto. Het autosalon zit eraan te komen en dit lijkt ertoe te leiden dat de banken er alles aan willen doen om nieuwe kredieten af te sluiten. De officiële tarieven lijken steeds verder te dalen, waardoor dit een goed moment is om op zoek te gaan naar een autolening.

ING, Belfius en KBC

Het is vooral opvallend dat het ook de grote banken in België zijn die meedoen in de strijd om de consument. Waar zij normaal gesproken minder gevoelig zijn voor dergelijke renteverlagingen doen ze nu volop mee en is het verstandig om een vergelijking op te stellen. ING gaat op dit moment het laagst van de grote banken, maar ook Belfius en KBC bieden scherpe rentes aan. Het is wat dat betreft de moeite waard om zelf op zoek te gaan naar een voordelig krediet voor een nieuwe auto, al was het maar om eens een simulatie te maken.

Automerken met goedkope leningen

Naast de banken doen ook de automerken zelf mee, nu ze merken dat er strijd nodig is om aan nieuwe klanten te komen. Zij schermen met goedkope autoleningen en bieden deze in een aantal gevallen zelfs gratis aan. U doet er echter verstandig aan om goed op te letten bij een gratis autolening. Dit leidt er in een aantal gevallen toe dat u andere kortingen mis zal lopen, waardoor het de moeite niet waard is om hier op in te gaan. Een autolening met een lage rente kan dan een betere keuze vormen.

Rente en looptijd

Houd bovendien rekening met de combinatie van de rente en de looptijd. Op het moment dat de rente daalt zullen de kosten per maand of per jaar afnemen, maar een relatief lange looptijd kan de uiteindelijke kosten nog flink opdrijven. Probeer in ieder geval te voorkomen dat de lening langer zal lopen dan de periode waarin u gebruik denkt te gaan maken van de nieuwe auto. U voorkomt daarmee dat u blijft betalen voor een autolening, terwijl u al een andere auto heeft of u daarvoor wilt sparen. Het is desalniettemin de moeite waard om op zoek te gaan naar een goedkope autolening, nu de rentes doorlopend dalen.

Ik deel het op :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *