Italiaanse zonen aangeklaagd om weigeren geld lenen aan vader

20 Jul, 2015 | Krediet Nieuws

Italiaanse zonen aangeklaagd om weigeren geld lenen aan vaderGeld lenen tussen ouders en kinderen; het komt doorgaans voor wanneer kinderen wat extra financiële middelen nodig hebben. Toch gebeurt het ook andersom dat ouders bij hun kinderen vragen om wat extra geld. Veel kinderen lenen hun ouders het geld of zorgen voor een gift, een man in Italië kreeg echter te maken met een onaangename verrassing. Hij probeerde geld te lenen bij zijn zonen, maar die weigeren hem de middelen te verstrekken. De Italiaans laat het er echter niet bij zitten en besloot zijn zonen aan te klagen, op aanraden van een advocaat.

€160 extra per maand nodig

Het gaat om een 80-jarige man uit Treviso, die naar eigen zeggen te weinig geld heeft om rond te komen. Hij woont in het noorden van de laars en heeft een pensioen van €600 per maand. Volgens de man gaat daarvan de helft al op aan huur, waardoor het niet mogelijk is om een normaal leven te leiden. Hij heeft berekend dat hij €160 per maand extra nodig heeft. Hij wil dat bedrag graag bij zijn zonen lenen, maar die houden de boot tot nu toe af.

Inbreuk op de familieverplichtingen

De man heeft daarop een advocaat ingeschakeld en hem gevraagd naar de mogelijkheden om zijn zonen officieel aan te klagen. Advocaat Fabio Capraro zocht het uit en adviseerde de man om zijn zonen aan te klagen, op basis van een inbreuk op de familieverplichtingen. De zoons zouden verplicht zijn om hun vader financieel te ondersteunen, op het moment dat hij de middelen tekort komt die zij wel tot hun beschikking hebben. De advocaat beroept zich op het burgerlijk recht en denkt een goede kans te maken bij de rechter.

De zoons hebben de smeekbede van hun vader tot nu toe naast zich neergelegd. Zij zijn niet van plan de man het geld te lenen, in plaats daarvan adviseren ze hem zijn eigen plan te trekken. Het is niet duidelijk of de relatie tussen de vader en zoons al langer verstoord was, of dat er financiële problemen in het geding zijn. Geld lenen aan ouders of kinderen vormt doorgaans een voordelige oplossing om de middelen netjes te verdelen. Een onderhandse geldlening pakt vaak immers voordeliger uit dan een krediet bij de bank, los van het feit dat het op basis van de voorwaarden niet altijd mogelijk is om daar een krediet te krijgen.

Sluit nu direct je lening afklik hier
+