Is de Gold-kaart synoniem voor luxe ?

De gouden creditcard is niet langer alleen voor de rijken.

Iedereen kan er nu toegang toe krijgen en van de voordelen genieten.

Wij hebben drie Gold-kaarten geselecteerd die u een maximum aan faciliteiten bieden, zonder dat ze te veeleisend zijn voor hun aanschaf. Ze zijn bijzonder interessant voor uw aankopen en reizen, zowel in België als in het buitenland.

Vergeet in beide gevallen nooit om uw aankopen met de kaart in kwestie te betalen om van de voordelen ervan te genieten.

Er zijn twee belangrijke uitgevers, Visa Gold en MasterCard Gold.

Gouden kaart

Belfius MasterCard Platina

Belfius heeft zijn MatsterCard Gold gelanceerd, zonder inkomenseis, hoewel de bank u om bepaalde bewijzen kan vragen. Met een jaarlijkse bijdrage van 204 euro hebt u toegang tot alle terminals die de Mastercard aanvaarden, waardoor u een ruimere keuze hebt dan met American Express, dat minder aanwezig is in de winkels.

Met de Belfius-kaart krijgt u thuiszorg die de kosten van het vervoer naar het ziekenhuis of de zorg voor kinderen en gehandicapten dekt. Als u uw kaart verliest of wordt gestolen, bent u vrijgesteld van de gebruikelijke franchise van 150 euro.

Uw aankopen zijn gedurende 90 dagen beschermd, tot een maximum van 2.200 euro per schadegeval, zonder een totaal van 10.000 euro per jaar te overschrijden. Ook uw online aankopen zijn beschermd, zonder dat u een optie moet nemen, zoals bij de Brussels Airlines Premium American Express kaart. Als u de bestelde artikelen niet ontvangt, kunt u tot 500 euro per bestelling vergoed krijgen.

U beschikt over een reisverzekering die u tot € 6.000 dekt bij annulering. Full Assistance zorgt voor de problemen die inherent zijn aan reizen: medische en repatriëringskosten, maar ook juridische kosten.

Belfius biedt u ook een puntensysteem met zijn gouden kaart, die u recht geeft op promoties in verschillende winkels.

De Beobank gold card is een Visa

Met een gebruikslimiet tot €10.000 hakt Beobank de grond onder de voeten van haar concurrenten vandaan met een Visa Gold kaart die voor slechts €5 per jaar wordt aangeboden!

Beobank biedt verschillende verzekeringen aan bij haar Gold kaart:

  • 200 dagen verzekering in geval van diefstal of schade, tot €3000
  • Verlengde garantie van een jaar op een reeks huishoudelijke apparaten
  • Online aankoop gedekt tot €1250 in geval van breuk of niet-levering
  • Reisongevallen in het buitenland gedekt tot € 150.000 voor u en uw gezin
  • Internationale reisbijstand
  • Vertraagde of verloren bagage is ook gedekt tot €250
Carte de credit god

U kunt Beobank ook vragen om een gratis tweede Visa gold card voor bijvoorbeeld uw echtgenoot.

Brussels Airlines Premium American Express

De Brussels Airlines Premium American Express maakt deel uit van de grote familie van luxekaarten van het bekende merk. Ze is voorbehouden aan Belgische en Luxemburgse meerderjarige inwoners. U hebt er recht op vanaf een bruto jaarinkomen van 37.000 euro, dus iets meer dan 3.000 euro bruto per maand. Met deze kaart heeft u toegang tot de verzekering waar American Express bekend om staat.

De reisverzekering dekt annuleringen, wijzigingen en vertragingen, evenals alle risico’s met betrekking tot bagage. U kunt een upgrade krijgen.

Als u tijdens uw reis een ongeluk krijgt, dekt de verzekering al uw medische kosten tot 280.000 euro.

Hoewel verbindingen over het algemeen goed beveiligd zijn, zijn hackers u altijd een stap voor. Om u tegen deze professionele hackers te beschermen, hebt u toegang tot een fraudeverzekering. Deze is echter optioneel en kost €150 per jaar.

De aankoopgarantie Brussels Airlines Premium American Express dekt uw goederen tot 90 dagen na aankoop en tot 2.000 euro.

Deze verzekering omvat de levering en diefstal voor lederwaren.

Vergelijk meer dan 80 creditcards

Gebruikslimiet
Gebruikslimiet - slider
020.000
Jaarlijkse kosten van de kaart
Jaarlijkse kosten van de kaart
Financiële aspecten
Financiële aspecten

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door u te abonneren op de Geldbank nieuwsbrief ontvangt u tips, adviezen en informatie over :

Logo Geldbank détouré h-65px