Hoeveel salarisstroken voor een lening ?

Om uw kredietaanvraag te kunnen analyseren en een aan uw behoeften aangepast aanbod te kunnen doen, moet u uw kredietgever verschillende documenten bezorgen. Een van deze documenten zijn uw laatste salarisstroken. Hoeveel salarisstroken voor een lening moet u aan de kredietverstrekker voorleggen en waarom ? Geldbank.be geeft u antwoord!

Hoeveel salarisstroken voor een lening?

Waarom moet u salarisstroken overleggen voor een aanvraag van een lening ?

Salarisstroken zijn een van de documenten die u aan uw kredietgever moet voorleggen wanneer u een lening wilt verkrijgen. Om te beginnen stellen ze de kredietgever in staat om de juistheid van de tijdens uw kredietsimulatie verstrekte informatie te controleren. Uw kredietgever kan het bedrag van uw loon controleren, maar ook de aard van uw arbeidsovereenkomst en uw anciënniteit in de onderneming.

Bovendien kan uw kredietgever dankzij de salarisstroken uw solvabiliteit controleren door uw schuldratio en uw terugbetalingsvermogen te beoordelen. Dit is een controle die alle kredietinstellingen moeten uitvoeren alvorens krediet te verlenen.

Hoeveel kan ik lenen ?” Leer hoe u uw aflossingscapaciteit kunt berekenen, zodat u weet hoeveel u kunt lenen op basis van uw salaris en zo uw kansen op een financiering optimaliseert.

Hoeveel salarisstroken zijn vereist voor een lening ?

Het aantal salarisstroken dat je nodig hebt als je een lening aanvraagt, kan verschillen per kredietverstrekker en ook naargelang de precieze aard van de lening die je wenst af te sluiten. Bij bijna alle kredietinstellingen wordt minimaal uw laatste salarisstrook gevraagd. Sommige kredietinstellingen vragen u echter naar uw laatste 3 salarisstroken.

Indien u niet over een salarisstrook beschikt omdat u gepensioneerd, zelfstandige of arbeidsongeschikt bent, kunt u een lening zonder loonstrook aanvragen. In dat geval zul je echter op een andere manier je financiële draagkracht moeten kunnen aantonen.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo Geldbank détouré h-65px