Hoe vraag ik een startende zelfstandige lening aan?

17 May, 2013 | Lenen & Krediet

Lening voor zelfstandigenBent u een eigen zaak gestart of heeft u daartoe plannen? Denk dan goed na over de manier waarop u die plannen wilt financieren. U kunt bij vrienden of familie aankloppen, maar in veel van de gevallen hebben zij het geld daarvoor niet zomaar tot hun beschikking. U kunt in dat geval gebruik maken van een startende zelfstandige lening. Het is uiteraard van belang dat u voor een vorm van zekerheid en onderbouwing zorgt, om de financiële bedrijven te overtuigen van het feit dat ze een goede investering doen.

Waarborgen en zekerheden

Zorg voor zoveel mogelijk waarborgen en zekerheden, aangezien dit ervoor zorgt dat een kredietverstrekker minder risico hoeft te lopen. Of u nu privé of zakelijk geld wilt lenen, het is altijd verstandig om toe te werken naar een situatie waarin het een zekerheid lijkt dat u het geld ook daadwerkelijk terug zal betalen. Houd er rekening mee dat het verstrekker van een lening een risicovolle onderneming is. U betaalt een rente om dit risico deels af te dekken, waardoor een startende zelfstandige lening voordeliger uit zal vallen indien uw plannen uitstekend in orde zijn.

Financieel en business plan

Zorg er in ieder geval voor dat u een goed business plan maakt, waarin u precies aangeeft wat u wilt gaan doen en waarin u beter bent dan andere bedrijven die reeds actief zijn. Combineer dit met een financieel plan, om aan te geven waar u het geld van de startende zelfstandige lening voor gaat gebruiken, wat de inkomsten zullen zijn en hoe u de toekomst voor zich ziet. De combinatie van deze twee plannen geeft de kredietverstrekker een goed beeld van de plannen die u heeft, met betrekking tot het geld dat u daarvoor wilt lenen.

Belastingen en kosten

Houd er tenslotte rekening mee dat niet alle inkomsten ook daadwerkelijk voor u zijn. Zorg ervoor dat u rekening houdt met zowel de Btw, de Rsz en de personenbelasting die u dient te betalen, aangezien u alleen op die manier een realistisch financieel plan op kunt stellen. De fiscus heeft recht op een deel van het geld dat u verdient, waardoor dit niet beschikbaar blijft binnen de onderneming en het niet bij zal dragen aan uw mogelijkheden om het startende zelfstandige krediet af te lossen. Aan de andere kant hoeft u deze kosten pas te betalen zodra u inkomen vergaart, waardoor u het krediet er niet direct voor nodig heeft.

Sluit nu direct je lening afklik hier
+