Hoe onderhandelen over een consumentenkrediet?

Met zelfhulp schuldregeling onderhandelt u rechtstreeks met uw schuldeisers om uw schuld te regelen voor minder dan u oorspronkelijk verschuldigd was. De strategie werkt het best voor schulden die al achterstallig zijn. Schuldeisers die de gemiste betalingen zien opstapelen, kunnen openstaan voor een schikking omdat een gedeeltelijke betaling beter is dan geen betaling.

Schuldregeling is een optie als uw betalingen ten minste 90 dagen achterstallig zijn, maar het is haalbaarder als u vijf maanden of meer achterstallig bent. Maar omdat u tijdens de onderhandelingen steeds betalingen moet missen, loopt de schade aan uw krediet op en is er geen garantie dat u uiteindelijk tot een akkoord komt.

Er zijn betere manieren om uw schuld te beheren dan doe-het-zelf schuldregeling. Als u besluit door te gaan, kan het beheren van de onderhandelingen over de schuldregeling zelf een betere optie zijn dan het gebruik van een schuldregeling bedrijf, dat duur en inefficiënt kan zijn.

Consumentenkrediet is een zeer populaire vorm van krediet, die de meeste huishoudens in Frankrijk aantrekt. Het feit dat u het gebruik van het geleende bedrag niet hoeft te verantwoorden is een groot voordeel. Maar we moeten toegeven dat de voorwaarden voor toegang tot een consumentenkrediet en de tarieven sterk verschillen naar gelang van het profiel van de kredietnemer. Bijgevolg is het belangrijk de kunst van het onderhandelen te beheersen om tegen de best mogelijke voorwaarden een consumentenkrediet te verkrijgen. Maar je moet nog steeds weten hoe je dit moet doen.

Uw kredietdossier goed voorbereiden om te onderhandelen over uw consumentenkrediet

Wanneer u op het punt staat een consumentenkrediet aan te vragen bij de bank, is het essentieel om u van uw beste kant te laten zien. Dit zal uw quota bij de bank sterk beïnvloeden en uw kansen op het verkrijgen van de lening tegen de best mogelijke voorwaarden maximaliseren.

Het indienen van een onvolledig dossier is niet gunstig voor uw aanvraag. En uw onderhandelingsprocedure zal moeilijk slagen. Het verstrekken van zoveel mogelijk informatie bij uw aanvraag zal in uw voordeel werken bij de onderhandelingen over de verschillende voorwaarden voor consumentenkrediet.

Het is mogelijk om via een makelaar te onderhandelen over consumentenkrediet!

Als u zich niet op uw gemak voelt in een onderhandelingsprocedure met de bank. U kunt deze taak toevertrouwen aan een professional. Een makelaar kan dit het beste doen. Omdat hij in contact staat met verschillende bankinstellingen, kan deze dienstverlener verschillende aanbiedingen met elkaar laten concurreren om de beste voor u te vinden. Bovendien kunt u profiteren van betere voorwaarden, met lage tarieven, door tussenkomst van een makelaar.

Er zij echter op gewezen dat makelaars betaald worden met vergoedingen. Als u een eenvoudige oplossing wilt, die u geen geld kost, kunt u altijd de online vergelijkingssoftware gebruiken, om de verschillende aanbiedingen met elkaar te laten concurreren en zo meer argumenten op zak te hebben.

Hoe heronderhandel ik over een consumentenlening?

Als u al een bestaande lening hebt en wilt profiteren van veel betere voorwaarden. Het is mogelijk om opnieuw te onderhandelen over uw consumentenkrediet, u moet het alleen goed doen.

Door opnieuw over uw krediet te onderhandelen, kunt u de aflossingsvoorwaarden wijzigen, de rente verlagen of zelfs van bank veranderen waar u veel aantrekkelijkere voorwaarden kunt krijgen. Het proces is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is:

  • Neem contact op met uw bankier
  • Laat uw bank de nieuwe voorwaarden presenteren
  • Onderhandelen indien nodig

 

Aan het einde van het proces wordt een wijziging van de leningsovereenkomst opgesteld. In dit document worden de nieuwe voorwaarden voor het consumentenkrediet vermeld (rentevoet, maandelijkse betalingen, tijdschema, enz.)

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door u te abonneren op de Geldbank nieuwsbrief ontvangt u tips, adviezen en informatie over :

Logo Geldbank détouré h-65px