Hoe kan ik interieurmeubels financieren ?

Wil je nieuwe interieurmeubelen kopen? Of je nu met je eigen geld koopt, een bedrijfskrediet afsluit of een persoonlijke lening neemt, ontdek hoe je interieurmeubels voor je huis kunt financieren!

Hoe kan ik interieurmeubels financieren?

Interieurmeubels financieren met je eigen geld

Of je nu keuken- of badkamermeubels moet financieren of meubels om je woonkamer op te knappen, de beste oplossing is natuurlijk om ze zelf te betalen. Als je genoeg geld hebt, kun je je interieurmeubels zelf financieren zonder dat je er iets voor hoeft te doen en zonder dat je een schuld oploopt.

Je interieurmeubelen financieren met krediet

Als je niet genoeg geld hebt om je interieurmeubels zelf te financieren, kun je een krediet aanvragen. Er zijn twee soorten kredieten die je kunt afsluiten om meubels te kopen: een renovatielening en een persoonlijke lening.

Meubelen kopen met een renovatielening

In België zijn sommige kredietverstrekkers bereid om de aankoop van interieurmeubelen op te nemen in een renovatielening. Deze praktijk is echter niet erg gebruikelijk en is voornamelijk voorbehouden voor meubilair dat rechtstreeks verband houdt met de infrastructuur van de woning. Hieronder vallen over het algemeen de volgende soorten meubilair:

  • Ingebouwde keukenblokken,
  • Sanitair zoals wastafels, douches, baden en waterpartijen,
  • Radiatoren en verwarmingssystemen,
  • Ingebouwd meubilair dat integraal deel uitmaakt van de woning en niet kan worden verplaatst.

Let op: verplaatsbaar binnenmeubilair zoals tafels, stoelen, fauteuils en bedden komen zeer zelden in aanmerking voor een lening voor woningverbetering.

Wat zijn de voor- en nadelen van een renovatielening voor de financiering van interieurmeubels ?

Er zijn financiële voordelen verbonden aan het afsluiten van een renovatielening om de aankoop van interieurmeubelen te financieren, aangezien kredietverstrekkers doorgaans een lagere rente bieden voor dit type lening. Bovendien vereist een renovatielening geen specifiek onderpand, wat betekent dat je geen hypotheek op je huis hoeft te nemen zoals bij een hypotheek.

Er zijn echter ook nadelen aan het gebruik van een renovatielening om meubels te kopen. Deze optie is niet altijd geschikt, omdat deze alleen bedoeld is voor huiseigenaren en over het algemeen alleen de aankoop van ingebouwd meubilair dekt. In veel situaties is deze oplossing dus niet geschikt. Bovendien zijn facturen vereist om in aanmerking te komen voor dit type lening. Als je van plan bent om zelf meubels te maken, kun je deze niet opnemen in de financiering van een renovatielening.

Interieurmeubels kopen met een persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening zonder beperkingen kun je het geld naar eigen inzicht besteden. Je kunt ervoor kiezen om de lening te gebruiken voor de financiering van interieurmeubelen of een ander project. En je hoeft geen bewijs van gebruik te overleggen aan je kredietverstrekker. Daar staat wel een hogere rente tegenover.

Let op, geld lenen kost ook geld !

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo Geldbank détouré h-65px