Hoe kan ik een persoonlijke lening vergelijken?

Persoonlijke lening vergelijken als familieWilt u een persoonlijke lening afsluiten en zorgen voor een goede vergelijking, om hierin de beste keuze te maken? Wij zetten een aantal tips en aanbevelingen op een rij, om online een voordelig krediet af te sluiten dat goed past bij uw persoonlijke situatie. Met name dit laatste is van belang, in combinatie met het online afsluiten van het krediet. U betaalt op die manier een scherpe rentevoet, voor een krediet dat u op basis van uw inkomsten en uitgaven goed kunt dragen.

Benodigde bedrag en de rentevoet

Het is allereerst van belang om na te gaan of de persoonlijke lening in uw geval het best geschikt is. Kunt u de volgende vragen met ‘ja’ beantwoorden? Dan is de kans groot dat de persoonlijke lening goed geschikt is:

  • Kent u het exacte geldbedrag dat u nodig heeft?
  • Wilt u het geld slechts eenmalig opnemen en vervolgens aflossen
  • Wenst u een maximale helderheid en transparantie?

De persoonlijke lening biedt een grote mate van duidelijkheid, de kans om het geld in één keer op te nemen en vraagt om een exact bedrag dat u nodig heeft. Houd er rekening mee dat een persoonlijke lening minder flexibiliteit biedt, u kunt afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen en u kunt niet onbeperkt boetevrij extra aflossen.

U kunt een persoonlijke lening vergelijken door uit te gaan van het bedrag dat u nodig heeft, bijvoorbeeld €5.000. Vervolgens is het van belang om de rentevoet te bekijken, die de verschillende geldverstrekkers u in rekening brengen. Dit kan variëren van enkele procenten tot meer dan 10% per jaar. Een verschil van 5% aan intrest per jaar kan een extra kostenpost van meer dan €20 in de eerste maand betekenen, waardoor het de moeite waard is om de alternatieven goed met elkaar te vergelijken.

Aanbieders vergelijken en online afsluiten

Probeer allereerst 3 – 5 geldverstrekkers te vinden waar u het bedrag kunt lenen dat u nodig heeft, niet iedere kredietverstrekker hanteert dezelfde limieten. Vergelijk vervolgens de rentevoeten die zij in rekening brengen, in combinatie met de eventuele aanvullende voorwaarden. Lees onder andere over de voorwaarden met betrekking tot het terugbetalen van het geleende geld, mag u bijvoorbeeld (gedeeltelijk) extra boetevrij aflossen? Vergelijk de verschillende persoonlijke leningen en zorg er op die manier voor dat u de meest geschikte lening afsluit, waarmee u bijvoorbeeld zorgt voor voldoende kapitaal voor een mooie nieuwe auto of een keuken in uw woning.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo Geldbank détouré h-65px