Hoe kan ik een online lening aanvragen?

Online lening aanvragenWilt u online een lening aanvragen? U hoeft er de deur niet voor uit, maar het is wel van belang om enkele stappen te doorlopen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u een doel in gedachten heeft, net als het bedrag dat u nodig heeft. Zorg vervolgens voor de online aanvraag en bewijs bijvoorbeeld uw inkomen, door de juiste documenten toe te sturen. De bank kan op basis van die documenten beoordelen of u inderdaad in aanmerking kunt komen voor de lening, om het geld vervolgens over te maken.

Doel en bedrag

Gaat u geld lenen? Denk dan in ieder geval na over het doel en het bedrag. Het geld lenen voor een vakantie zal minder gemakkelijk zijn dan voor een woning of een nieuwe keuken. Koopt u iets van waarde, of heeft u het geld nodig om een rekening te voldoen? Denk ook na over het bedrag dat u nodig heeft. Wilt u een deel spaargeld gebruiken, of wilt u uw aankoop volledig financieren? Stel dat u momenteel spaart voor uw vakantie en uw auto er mee ophoudt, wilt u uw spaargeld dan behouden? Ga dan uit van een hoger bedrag om te lenen.

Online aanvraag

Zodra u het doel en het gewenste bedrag voor ogen heeft kunt u de online aanvraag doen. U kunt eventueel eerst een lening simulatie uitvoeren, om na te gaan wat u maximaal kunt lenen en welke maandlasten dit met zich meebrengt. Doe vervolgens de online aanvraag en zorg daarbij voor zoveel mogelijk zekerheid bij de geldverstrekker. Heeft u een vaste baan, of andere bronnen van inkomsten? Geef de bank duidelijk aan hoe u het geleende geld terug denkt te gaan betalen, zodat zij er vanuit kunnen gaan dat u alles netjes aflost.

Bewijs met documenten

Tenslotte dient u bijvoorbeeld uw inkomen te bewijzen, net als uw identiteit. Indien u online geld wilt lenen dient u bijvoorbeeld een jaaropgave van uw inkomen te versturen, net als een kopie van uw legitimatiebewijs. Aan de hand daarvan gaat de bank na of u inderdaad bent wie u zegt dat u bent en of uw inkomen voldoende hoog is. Lever de documenten zo snel mogelijk aan, zodat de bank uw aanvraag in behandeling kan nemen. Klopt er iets niet in de documenten, of heeft de bank meer informatie nodig? Dan zullen ze vanzelf contact met u opnemen.

Foto door imagerymajestic

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo Geldbank détouré h-65px