Hoe in het buitenland betalen ? Ons advies

Hoewel u er absoluut voor kunt kiezen om een ​​groot bedrag aan euro’s om te wisselen in de valuta van het land van bestemming, wordt deze oplossing in de eerste plaats maar weinig aanbevolen. Inderdaad, de meest praktische maar ook de veiligste manier is om onderweg een digitaal betaalmiddel te gebruiken.

De veilige manieren buitenland betalen

Debet- of kredietkaart: welke kaart kies je om in het buitenland te betalen?

Als u binnen het eurogebied reist, kunt u gratis betalen met zowel uw betaalkaart als uw creditcard.
Reist u echter buiten de eurozone, dan moet u betalen. Over het algemeen is betalen met uw creditcard de voordeligste oplossing. Het is echter raadzaam om vóór uw vertrek de prijslijst van uw bank te raadplegen om er zeker van te zijn dat u de beste optie kiest.

Goed om te weten: sommige betaalterminals in het buitenland vragen u te kiezen tussen betaling in euro’s of in de plaatselijke valuta. In de meeste gevallen is betalen in lokale valuta goedkoper dan betalen in euro.

De kredietkaart blijft dus het ideale betaalmiddel op reis. Dit geldt vooral wanneer u de eurozone verlaat. Met deze kaart kunt u blijven betalen in winkels en geld opnemen in lokale valuta aan geldautomaten. Bovendien geniet u van voordelen en verzekeringen die aan uw bankkaartcontract zijn gekoppeld en die zeer nuttig kunnen zijn tijdens uw reizen.
Ontdek hoe u uw reis kunt voorbereiden en de beste kaart voor uw reisprofiel kunt kiezen.

Selectie van 2 kredietkaarten met meerdere voordelen!

Icone check Betaal terug in uw eigen tempo

Mastercard-gold-cofidis
Jaarlijkse kosten: 5 €
GebruiklLimiet: 10000 €
Aankoopverzekering Icone check2
Reisverzekering Icone check2

 

Kenmerken van de Cofidis Mastercard Gold
FINANCIËLE KENMERKEN
Jaarlijkse kosten5 €U hoeft niet van rekening te veranderen
Gebruikslimiet10 000 €
JKP11,50 %
Kosten voor geldopnames uit geldautomaten (EU)2,5 €
Kosten voor geldopnames bij geldautomaten (buiten de EU)2,5 €
Wisselkoers1 %
BONUS
CashbackImage
Miles sparenImage
VoordelenImage
KortingenImage
Toegang tot de luchthavenloungeImage
AANKOPEN
Verzekering voor online winkelenImage
Verlengde garantieImage
AankoopverzekeringImage
Laagste prijsgarantieImage
FraudeverzekeringImage
Bescherming bij geldafhalingtImage
REIZEN
AnnuleringsverzekeringImage
VluchtvertragingsverzekeringImageTot € 125
Verzekering voor vertraging/verlies van bagageImageTot € 125
Ziektekostenverzekering in het buitenlandImageTot € 25.000
Bijstand voor voertuig en fietsImage
Persoonlijke bijstandImage

Icone check 1% terugbetaling op al uw aankopen

Extra mastercard beobank
Jaarlijkse kosten: 20 €
GebruiklLimiet: 2400 €
Aankoopverzekering Icone check2
Reisverzekering Croix rouge

 

Beobank Extra Mastercard in detail
FINANCIËLE KANTEN
Jaarlijkse kosten20 €
Gebruikslimiet2400 €
JPK14.99%
Kosten voor geldautomaatopnames (EU)2,5%min 5 € en max 15 €
Kosten voor geldopnames bij geldautomaten (buiten de EU)2,5%min 5 € en max 15 €
BONUS
CashbackImage1% op alle aankoop
MilesImage
VoordelenImage
KortingenImage
Toegang Lounge airportImage
AANKOPEN
Online winkelen verzekeringImageTot 1250 €
Verlengde garantieImageTot 2000€
Aankoop verzekeringImageDiefstal of beschadiging gedurende 200 dagen
Tot 3000 €
Beste prijs garantieImage
Verzekering tegen fraudeImageVerzekering MasterCard
REIZEN
AnnuleringsverzekeringImage
VluchtvertragingsverzekeringImage
Vertraagde/verloren bagage verzekeringImage
Ziektekostenverzekering in het buitenlandImage
Voertuig-/fietsassistentieImage
Bijstand aan mensenImage

Kunt u uw creditcard in elk land ter wereld gebruiken?

Het is een feit: met een creditcard kan in het buitenland worden betaald. Maar geldt deze regel echt in alle landen? Vraag het voor de zekerheid na voordat u vertrekt, maar wees niet te bezorgd, Mastercard en Visa dekken meer dan 90% van de wereld!

Sommige landen zijn echter beter uitgerust dan andere en uw kredietkaart wordt al dan niet gemakkelijk aanvaard. Geldautomaten zijn ook niet altijd gelijk verdeeld. In sommige landen, buiten de grote steden, vindt u noch bankterminals noch geldautomaten.

Ten slotte accepteren niet alle winkeliers en geldautomaten alle kaartsystemen: Visa, Mastercard en American Express zijn niet overal gelijk verdeeld, dus het is belangrijk om dit te controleren voordat u vertrekt.

Als u uw betaalkaart toch buiten de eurozone wilt gebruiken, zorg er dan voor dat u de blokkering opheft voordat u vertrekt. Dit doet u door de wijziging aan te brengen via uw banktoepassing of rechtstreeks contact op te nemen met uw bank. Let op! Als u naar de VS gaat, geldt hetzelfde voor uw creditcard.

Is contactloos betalen mogelijk in het buitenland?

Om dat te weten te komen, moet u de terminal van de handelaar raadplegen. Als het symbool voor contactloos betalen aanwezig is, kunt u op deze manier betalen zoals in België en tot de maximale transactielimiet die door uw bank is toegestaan, d.w.z. 50 euro voor alle Belgische banken.

Tip van de redactie: aangezien het mogelijk is om te profiteren van gratis Visa en Mastercard kaarten, kan het hebben van een kaart van elk van deze emittenten een voordeel zijn als u veel reist. Met onze 80+ creditcardvergelijkingstool wordt het vinden van de juiste kaart voor u eenvoudig en wordt uw leven op vakantie en op zakenreis gemakkelijker.

Zoals hierboven vermeld, kunt u met een kredietkaart niet alleen aankopen betalen en geld opnemen, maar krijgt u ook veel voordelen, bonussen en verzekeringen die in uw contract zijn opgenomen. Hoewel deze voorwaarden van kaart tot kaart kunnen verschillen en afhankelijk zijn van het netwerk dat u gebruikt, zal een kaart van Visa, Mastercard of American Express altijd waardevol zijn.

Betalen met je smartphone in het buitenland: kan dat?

Mobiele betalingen worden meestal aangeboden aan lokale, niet aan internationale gebruikers. Hoewel de buitenlandse handelaar die u wilt betalen bijvoorbeeld een QR-code heeft, kan uw betaal- of banktoepassing deze code misschien niet lezen. Het is dus mogelijk dat een dergelijke betaaloplossing niet kan worden gebruikt door Belgen in het buitenland.

Goed om te weten: als u Google Pay of Apple Pay gebruikt en de buitenlandse handelaar biedt een dergelijke oplossing, dan kunt u die normaal gebruiken.

Wat zijn de voordelen van een creditcard voor reizen?

Kies uw creditcard op basis van hoe vaak u reist, welke landen u bezoekt en hoe u reist.

Hoe maakt u optimaal gebruik van uw creditcard in het buitenland?

Controleer voor uw vertrek hoeveel u moet betalen voor betalingen en opnames en hoe de wisselkoersen buiten de eurozone worden berekend. Zorg ook voor de nodige limieten, of het nu gaat om betalingen aan handelaren, vervoersbedrijven of hoteldiensten.
Gemiddeld kost een bankopname buiten de eurozone u een commissie tussen 2 en 3%.
U moet weten dat als u een online bankkaart neemt, u kunt profiteren van een verlaging van de kosten tot 50%, en soms zelfs 100% met de neobank N26.

De "Miles"-programma's

Als u vaak met het vliegtuig reist, kiest u best voor een kredietkaart met een Miles-programma. Daarmee kunt u mijlen sparen, die overeenkomen met reispunten. Maar let op! Om deze punten te verzamelen, moet u uw ticket met uw kredietkaart betalen.
Zodra u voldoende Miles hebt verzameld, kunt u ze inwisselen voor verschillende diensten zoals trein- of vliegtuigtickets, een upgrade, een huurauto of een hotelovernachting.
Let wel op de gebruiksvoorwaarden! Bij sommige operators vervallen de mijlen na enkele jaren, wat betekent dat u ze moet uitgeven voordat uw teller op nul wordt gezet.

Reisverzekering

Creditcards bieden ook reisverzekeringen aan. Controleer de voorwaarden voordat u vertrekt om onaangename verrassingen te voorkomen. Controleer ook aan welke voorwaarden moet worden voldaan om de verzekering geldig te maken. Terwijl sommige kaarten u dekken zodra u een deel van uw reis met hen hebt betaald, vereisen andere kaarten volledige betaling voor de reis om te worden gedekt. Het veiligste is om altijd alles met uw kaart te betalen: vervoer, interne reizen en betalingen ter plaatse.
Deze reisverzekeringen kunnen dekken :

  • totale annulering van de reis
  • onvoorziene gebeurtenissen en ongelukken bij een geannuleerde of vertraagde vlucht of een gemiste aansluiting
  • uw bagage: vertraging, verlies en beschadiging
  • persoonlijk letsel
  • medische bijstand
  • repatriëring
  • autoverzekering en technische bijstand
  • juridische verzekering in geval van betrokkenheid van derden

Andere voordelen van een kredietkaart voor betalingen in het buitenland

Uw creditcard kan u ook privileges, garanties en verzekeringen bieden voor uw aankopen, zoals uitgebreide garanties, dekking voor uw online aankopen, een speciale verzekering bij aankoop van waardevolle goederen zoals juwelen, en bevoorrechte toegang tot VIP-ruimtes op veel luchthavens over de hele wereld.

Tot slot kunt u met uw creditcard ook een borgsom achterlaten. Dat is handig wanneer u bijvoorbeeld een auto of sportuitrusting huurt.

Wat te doen bij verlies of diefstal van uw kaart in het buitenland?

Als u uw krediet- of debetkaart verliest, het slachtoffer bent van een diefstal of denkt dat u het slachtoffer bent van fraude, moet u onmiddellijk contact opnemen met Card Stop, die de betrokken betaalkaart onmiddellijk zal blokkeren. Vanuit het buitenland is Card Stop 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar op +32 78 170 170.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door u te abonneren op de Geldbank nieuwsbrief ontvangt u tips, adviezen en informatie over :

Logo Geldbank détouré h-65px