Goedkope lening beschikbaar voor energiebesparende maatregelen

lening voor zonneboilerZoekt u naar een goedkope lening? Indien u energiebesparende maatregelen neemt kunt u in aanmerking komen voor een FRGE lening. FRGE Westhoek verstrekte in de afgelopen 2 jaar al voor meer dan €3 miljoen aan leningen. Dit heeft in totaal geleid tot een energiebesparing van meer dan 4,3 miljoen kWh aan energie. Aanvragers wisten deze energie te besparen, waardoor ze niet alleen van een lage rentevoet konden profiteren, maar ook de energiekosten konden drukken. Samen zorgden ze voor 305 ton minder CO2 uitstoot, waardoor de gehele samenleving hiervan profiteert.

Goedkope FRGE lening

Bent u aan het bouwen of renoveren en neemt u daarbij energiebesparende maatregelen? Dan is het mogelijk om een goedkope FRGE lening af te sluiten. U betaalt dan slechts 2% rente, een stuk minder dan bij een regulier krediet dat u af kunt sluiten. Specifieke doelgroepen kunnen zelfs lenen tegen maar 0% rente, waardoor zij hiervoor totaal geen kosten hoeven te maken. Het gaat dan om onder andere mensen met een verhoogde tegemoetkoming bij het ziekenfonds, mensen met een beperkt inkomen en mensen die een beroep doen op schuldbemiddeling of budgetbegeleiding.

Energiebesparende maatregelen

Het is van belang om energiebesparende maatregelen te nemen, om in aanmerking te kunnen komen voor een dergelijke lening. Denk hierbij onder andere aan het aanbrengen van dakisolatie, spouwmuurisolatie, buitenmuurisolatie of vloerisolatie. Daarnaast kan het onder andere gaan om het vervangen van een oude stookketel, het plaatsen van hoogrendementsbeglazing of thermostatische kranen. Denk tenslotte bijvoorbeeld aan een kamerthermostaat met een tijdschakeling, een zonneboiler, een warmtepomp of driedubbele beglazing. Houd rekening met het verschil tussen de werkzaamheden die alleen in aanmerking komen bij een renovatie, of aan de andere kant ook gelden voor nieuwbouw.

Maximaal €10.000 tegen 2% rente

U kunt de FRGE lening gebruiken om maximaal €10.000 te lenen voor de besparende maatregelen. U betaalt over dit bedrag slechts 2% rente per jaar, waardoor het een voordelig alternatief is ten opzichte van de reguliere leningen die er beschikbaar zijn. U dient de lening terug te betalen over een looptijd van maximaal 5 jaar. Op www.frge-westhoek.be kunt u meer informatie vinden over de lening. Het is de moeite van het overwegen waar wanneer u geld wilt lenen om een renovatie uit te voeren of aan nieuwbouw te beginnen, waarbij u zich richt op een of enkele energiebesparende maatregelen in of om het huis.

Ik deel het op :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *