Goedkope FRGE lening beschikbaar voor inwoners van Tielt-Winge

25 Jun, 2014 | Krediet Nieuws

Tielt Winge Voordelige leningInwoners van Tielt-Winge kunnen vanaf 1 juni gebruik maken van een voordelige lening, wanneer zij die gebruiken om een energiebesparende investering te doen. Ze kunnen een FRGE-lening afsluiten, bijvoorbeeld om dak-, vloer- of muurisolatie aan te laten brengen. Ook investeringen in een condensatieketel of hoogrendementsbeglazing komen net als een warmtepomp of een zonneboiler in aanmerking voor de goedkope lening.

Er is geen sprake van inkomensvoorwaarden, waardoor in principe alle bewoners hier gebruik van kunnen maken. Bovendien is de FRGE-lening beschikbaar voor zowel eigenaren van een eigen woning, als inwoners van de plaats die een woning huren. Op die manier probeert de lokale overheid ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk Belgen gebruik zullen maken van energiebesparende investeringen, om het verbruik van energie te drukken en voor een meer duurzame samenleving te zorgen.

Maximaal €10.000 voor een woning

Een FRGE-lening is afkomstig van het Fonds voor de Reductie van de Globale Energiekost. De leningen krijgen een intrest van maximaal 2% per jaar, waarmee deze een stuk voordeliger zijn dan de overige beschikbare kredieten.

Het is mogelijk om maximaal €10.000 per woning te lenen, waarmee het mogelijk is om verschillende energiebesparende investeringen te doen. De afbetalingen voor het krediet dienen plaats te vinden over een periode van 5 jaar, waardoor kredietnemers voldoende de tijd hebben om de kosten te betalen en voor de financiering van hun energiebesparende investering te zorgen. Deze investeringen zorgen ervoor dat de energiekosten terug zullen lopen, waardoor men de kosten deels kan betalen uit de opbrengsten van de investering die zij deden. Uiteraard zullen de energiebesparende maatregelen ook na de looptijd van 5 jaar voordeel op blijven leveren, waardoor inwoners van Tielt-Winge maximaal kunnen profiteren van de lening.

Lenen aan 0% rente

Personen die een laag inkomen ontvangen of in aanmerking komen voor een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds kunnen rekenen op extra voordeel, net als mensen met een schuldbemiddeling of met een budgettaire begeleiding door het OCMW. Zij kunnen lenen aan 0%, waardoor zij geen kosten hoeven te maken om toch een dergelijke investering te kunnen doen en deze uit te spreiden over de komende 5 jaar. Daarnaast kunnen zij persoonlijke begeleiding aanvragen. Op die manier hoopt men de lening voor energiebesparende investeringen voor iedereen beschikbaar te maken en het verbruik van energie in dit deel van België zoveel mogelijk te drukken.

Sluit nu direct je lening afklik hier
+