Goedkoop lenen Interwaas nu ook mogelijk voor nieuwbouw

20 Jan, 2014 | Woonkrediet

InternwaasInterwaas breidt de mogelijkheden tot goedkoop geld lenen uit en zorgt er daarmee voor dat meer mensen hier gebruik van kunnen maken. De leningen met een rentevoet van 2 procent zijn sinds mei 2010 beschikbaar, voor een ieder die energiebesparende maatregelen neemt. Vanaf nu kunnen inwoners van Waasland ook geld lenen voor een pelletkachel, een verwarmingstoestel type C of bijvoorbeeld maatregelen binnen de nieuwbouw. Het is wat dat betreft nog interessanter geworden om hiermee voor de financiering van de maatregelen te zorgen.

Energiebesparende maatregelen

Een ieder die gebruik maakt van nieuwbouw kan gebruik maken van de Interwaas leningen om energiebesparende maatregelen te financieren. U kunt hierbij denken aan de isolatie van het dak, de muur of de vloer, maar ook ramen met hoogrendementsbeglazing. Verder komen apparaten als een zonneboiler of een condenserende centrale verwarmingsketel in aanmerking. Indien u graag zelf aan de slag gaat kunt u via Interwaas geld lenen op het moment dat u dakisolatie wenst te plaatsen, of wanneer u thermostatische kranen op de centrale verwarming aansluit. Wat dat betreft bestaan er een aantal verschillende mogelijkheden om voor een voordelige financiering te zorgen.

Oudere woningen renoveren

Heeft u een woning van vijf jaar of ouder en wilt u deze renoveren? Ook in dat geval kunt u rekenen op een goedkope geldlening van Interwaas, mits u ervoor kiest om energiebesparende maatregelen door te voeren. U kunt bijvoorbeeld besluiten om een HR+ gaskachel of een gasconvector te plaatsen. Daarnaast kunt u een oud en decentraal verwarmingstoestel vervangen door een pelletkachel of een verwarmingstoestel C, aangezien dit een behoorlijke besparing oplevert. Het geld lenen hoeft u dan slechts een beperkt bedrag per maand te kosten, dat u bovendien terug kunt verdienen via de energierekening.

Geschiedenis van Interwaas leningen

Interwaas is in mei 2010 gestart met het aanbieden van goedkope leningen, die een rentevoet hebben van maar 2% per jaar. Indien u tot een sociale kansengroep behoort of u uw woning via een sociaal verhuurkantoor verhuurt kunt u zelfs een renteloze lening krijgen, waardoor u kunt rekenen op aanvullend voordeel. Interwaas werkt samen met het Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost (FRGE) en is er in drie jaar tijd in geslaagd om leningen af te sluiten voor een totaal van meer dan 2 miljoen euro. Het lijkt wat dat betreft duidelijk dat het voordelig geld lenen via Interwaas een doorslaand succes is.

Meer info op: www.interwaas.be

Sluit nu direct je lening afklik hier
+