COfidis Logo

De Mastercard Gold van Cofidis

De Cofidis Mastercard Gold is een kredietkaart met veel extra voordelen ten opzichte van een klassieke kredietkaart.

De kaart is vooral bedoeld voor mensen met een stabiel inkomen die veel reizen, want het biedt dekking voor heel wat lastige situaties in het buitenland.

Deze internationale kaart, verkrijgbaar voor 5 € per jaar, bevat ook een geldreserve met een JKP van 11,50% voor wanneer uw aankopen uw maandinkomen overschrijden.

De Cofidis Mastercard Gold kredietkaart is één van de beste kaarten van Cofidis omwille van de flexibiliteit die ze biedt.

Mastercard gold cofidis

De voordelen:

BETAALBAAR

LIMIETEN

VEILIGHEID

INTERNAT.

BONUS

BEHEER

REIS

VERZEKERINGEN

Kosten van de Cofidis Gold MasterCard

De Cofidis MasterCard Gold is verkrijgbaar tegen een vaste jaarlijkse vergoeding van 5 €.

Dit is een internationale kaart: alle betalingen die in en uit de eurozone gebeuren zijn gratis. Alleen geldafhalingen zijn onderworpen aan een extra toeslag van 2,5 €.

Als u in vreemde valuta betaalt, dan bedraagt de wisselkoers 1%.

Het is ook mogelijk om te beschikken over een geldreserve tegen een jaarlijks kostenpercentage van 11,50%.

Limieten van de Cofidis Gold MasterCard

De Cofidis Gold MasterCard is een kaart voor mensen die veeleisend zijn: de kaart beschikt over meer flexibiliteit dan meer gebruikelijke Cofidis Mastercard.

De daglimiet van de kaart staat vast op 1.000 euro, zowel in de eurozone als daarbuiten. De maandlimiet bedraagt 10.000 euro per maand.

Terugbetalingswijze van de gemaakte kosten

Het minimum maandelijks terug te betalen bedrag varieert naar gelang van de formule die gekozen wordt. Voor een toegestaan kredietbedrag van 5.000 € of minder heeft de klant de keuze tussen drie afbetalingsformules: 5,6%, 7% en 10% van het uitstaande saldo.

Voor een toegestaan kredietbedrag van meer dan 5.000 euro en minder dan of gelijk aan 10.000 euro kan de klant kiezen tussen vier aflossingsmogelijkheden: 4,2%, 5,6%, 7% en 10% van het uitstaande saldo.

Voor een toegestaan kredietbedrag van meer dan 10.000 euro kan de klant de keuze tussen vijf afbetalingsformules: 3%, 4,2%, 5,6%, 7% en 10% van het uitstaande saldo.

Veiligheid

Het 3D Secure systeem van MasterCard Cofidis maakt uw betalingen veiliger en beschermt u in geval van fraude.

Als u deze functie activeert, ontvangt u een eenmalige geheime code per SMS voor elke online-transactie met uw MasterCard. Het 3D Secure systeem zal u dan vragen deze code in te voeren om uw online betaling te bevestigen.

Als de functie niet geactiveerd is, zult u helaas geen transacties kunnen verrichten op websites die gebruik maken van dit systeem.

Reisverzekering met de Cofidis Gold Mastercard

De reisverzekering dekt u gedurende 30 opeenvolgende dagen gedurende een maximumperiode van 183 reisdagen per jaar voor elke reis naar het buitenland of voor elke verplaatsing die verder dan 100 kilometer uit eigen land is.

Vlucht- of internationale treinvertraging / gemiste aansluiting

Terugbetaling van uw eet- en drinkkosten op de luchthaven, in de haven of in een treinstation. Terugbetaling van uw extra verblijfskosten (alleen kamer) na een vertraging van minstens 4 uur ten opzichte van uw werkelijke vertrektijd. Het maximumbedrag voor deze kosten wordt vermeld in de uitkeringstabel voor de Verzekerden die samen reizen. Het bedrag van de vergoeding wordt alleen berekend voor de periode vanaf uw geplande vertrektijd tot uw feitelijke vertrektijd.

Vertraging en Verlies van bagage

Terugbetaling van alle dringende aankopen van kleding, geneesmiddelen en toiletartikelen indien uw ingecheckte bagage tijdens uw heenreis tijdelijk zoekraakt en niet binnen 4 uur na uw aankomst aan u wordt afgeleverd, op voorwaarde dat u van de luchtvaartmaatschappij een schriftelijke bevestiging krijgt waarin het aantal uren vertraging bij de teruggave van uw bagage wordt bevestigd. Het maximumbedrag voor deze kosten wordt vermeld in de uitkeringstabel voor de verzekerden die samen reizen.

Medische bijstand en repatriëring

Indien u het slachtoffer bent van een lichamelijk letsel of ziekte waarbij bevoegd medisch personeel of een verzekeraar een ziekenhuisopname aanbevelen, dan krijgt u bijstand voor:  

  • Uw vervoer naar één van de dichtstbijzijnde ziekenhuizen
  • Vervoer naar een ziekenhuis met faciliteiten die het meest geschikt zijn voor uw verwonding of ziekte
  • Uw directe repatriëring naar een geschikt ziekenhuis of gezondheidszorginstelling in de buurt van uw woonplaats, als uw medische toestand dat toelaat.

Repatriëring na medische behandeling

Bij uw ontslag uit het ziekenhuis wordt, indien mogelijk, uw repatriëring naar huis als gewone passagier georganiseerd, op basis van het medisch advies van bevoegd medisch personeel.

Hotelkamer voor herstel

U hebt recht op een verblijf van maximum 5 nachten aan een maximumtarief van 100 € per nacht, uitsluitend ten behoeve van uw herstel onmiddellijk na uw ontslag uit het ziekenhuis, indien dit medisch noodzakelijk wordt geacht door bevoegd medisch personeel. Zij bepalen de duur van de herstelperiode.

Spoedbezoek

Indien u ten gevolge van een lichamelijk letsel of een ziekte in het ziekenhuis wordt opgenomen en indien dit aanbevolen wordt door bevoegd medisch personeel, dan hebt u recht op een heen-en-weer economyclass-ticket vanuit uw thuisland voor een persoon wiens bezoek u hebt aangevraagd. Ook verblijfskosten worden, binnen een redelijk bedrag, voor deze persoon gedekt.

Ziekenhuisvergoeding

U hebt ook recht op een vergoeding voor extra kosten (zoals telefoonkosten, televisiekosten en taxikosten voor bezoekers) voor elke ononderbroken periode van 24 uur die u in het ziekenhuis buiten uw thuisland moet doorbrengen. Het maximumbedrag voor deze kosten wordt vermeld in de uitkeringstabel voor de verzekerden die samen reizen.

Aankoopverzekeringen met de Mastercard Gold Cofidis

Laagste prijsgarantie

Met deze verzekering wordt het verschil terugbetaald tussen de betaalde prijs voor een in aanmerking komend artikel, en de promotieprijs voor hetzelfde artikel (rekening houdende met het bouwjaar, het merk, het model en de accessoires) die in een willekeurige andere winkel wordt aangeboden, op voorwaarde dat de promotieprijs binnen 30 dagen na de datum van aankoop wordt geregistreerd en minstens 50 € bedraagt.

Aankoopverzekering

In geval van diefstal of accidentele schade aan een in aanmerking komend artikel (vastgesteld binnen 90 dagen na aankoop) kunt u het artikel laten vervangen of herstellen. Het kan ook zijn dat de aankoopprijs van het artikel opnieuw wordt gecrediteerd voor een bedrag dat niet hoger ligt dan de aankoopprijs van het artikel, of niet hoger dan het bedrag dat in het verzekeringscontract vermeld staat.

De voordelen van de Cofidis Mastercard Gold

Kenmerken van de Cofidis Mastercard Gold
FINANCIËLE KENMERKEN
Jaarlijkse kosten5 €U hoeft niet van rekening te veranderen
Gebruikslimiet10 000 €
JKP11,50 %
Kosten voor geldopnames uit geldautomaten (EU)2,5 €
Kosten voor geldopnames bij geldautomaten (buiten de EU)2,5 €
Wisselkoers1 %
-
BONUS
CashbackImage
Miles sparenImage
VoordelenImage
KortingenImage
Toegang tot de luchthavenloungeImage
-
AANKOPEN
Verzekering voor online winkelenImage
Verlengde garantieImage
AankoopverzekeringImage
Laagste prijsgarantieImage
FraudeverzekeringImage
Bescherming bij geldafhalingtImage
-
REIZEN
AnnuleringsverzekeringImage
VluchtvertragingsverzekeringImageTot € 125
Verzekering voor vertraging/verlies van bagageImageTot € 125
Ziektekostenverzekering in het buitenlandImageTot € 25.000
Bijstand voor voertuig en fietsImage
Persoonlijke bijstandImage

Door u te abonneren op de Geldbank nieuwsbrief ontvangt u tips, adviezen en informatie over :

Logo Geldbank détouré h-65px