Geld lenen met de rem erop ondanks onzekerheid over de woonbonus

WoonbonusDe woonbonus leeft onder Belgen, maar onzekerheid heeft er tot nu toe niet toe geleid dat we massaal sneller geld zijn gaan lenen. De vraag naar hypothecaire kredieten is niet direct toegenomen, volgens de banken die hier mee te maken hebben. Het lijkt er wat dat betreft op dat we ons niet direct geroepen voelen haast te maken. Dit lijkt een verstandige zet, aangezien het verstandig is om een online vergelijking uit te voeren, voordat we geld lenen voor bijvoorbeeld een woning.

Meer vragen

Volgens de banken neemt dit aan de andere kant niet weg dat er wel meer vragen worden gesteld over de woonfiscaliteit. Met name met het oog op de woonbonus komen er de laatste tijd wat meer vragen binnen, maar dit leidt er aan de andere kant niet toe dat consumenten sneller effectief een krediet afsluiten. Zowel KBC, BNP Paribas Fortis, ING en Argenta bevestigen dat er nog geen sprake is van een rush op de woonkredieten. Het geld lenen is daarmee nog altijd een belangrijke overweging waard, waardoor we hier nog altijd verstandig mee om lijken te gaan.

Hogere rente

Uit cijfers van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK) blijkt desalniettemin wel dat er tijdens het tweede kwartaal van 2013 1% meer leningen zijn afgesloten dan een jaar eerder. Volgens de beroepsvereniging heeft dat echter vooral te maken met de rente die de laatste tijd weer op begint te lopen. Consumenten die nu geld lenen voor een woning hebben de mogelijkheid deze rente tegen een scherpe rentevoet vast te zetten. Dit zal de komende jaren lastiger worden, waardoor het goed te verklaren valt dat consumenten hier in een aantal gevallen wat meer haast mee maken.

Woonbonus leeft

Volgens Dajo Hermans, de woordvoerder van Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) leeft de woonbonus wel degelijk onder consumenten en kandidaat-kopers in het bijzonder. Iedere keer dat de woonbonus ter discussie wordt gesteld krijgen makelaars hier meer vragen over van consumenten die graag willen weten waar ze aan toe zijn. Wat dat betreft lijken consumenten er wel degelijk mee bezig te zijn, maar bekijken ze het geld lenen voldoende grondig om zeker te zijn van een goede oplossing voor op de lange termijn. Vergelijk online de mogelijkheden om uw krediet af te sluiten, ook indien u een nieuwe auto of een keuken wilt kopen, op basis van een voordelige financiering.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo Geldbank détouré h-65px