Geld lenen goedkoper dan 10 jaar geleden

18 Aug, 2014 | Krediet Nieuws

lenen veel goedkoper dan 10 jaar geledenGeld lenen is een stuk voordeliger dan 10 jaar geleden, waardoor dit een geschikt moment lijkt om een eigen woning te financieren, of gebruik te maken van een ander type krediet. AXA Bank laat met een rente van 2% op basis van 20 jaar looptijd bijvoorbeeld zien dat het mogelijk is om tot €130 per maand te besparen, waardoor consumenten een voordeel van 37% op de totale rentelast over de looptijd kunnen behalen.

Maandelijks €130 voordeel

In 2004 betaalden consumenten gemiddeld 5,84% rente, voor een hypothecaire lening met een looptijd van 20 jaar. In 2009 bedroeg de rente nog maar 4,50% en nu is daar slechts 3,83% van over. Dit betekent dat het mogelijk is om nu een geldlening van bijvoorbeeld €125.000 af te sluiten, voor een bedrag van €742 per maand. In vergelijking met de €872 uit 2004 levert dat een voordeel van €130 per maand op. Het is wat dat betreft de moeite waard om nu goed te kijken naar de beschikbare leningen en de kosten, bijvoorbeeld door deze online met elkaar te vergelijken.

37% voordeel op de totale lasten

Uiteindelijk zorgt de rente over een lening ervoor dat u over de gehele looptijd bepaalde kosten maakt, om gebruik te kunnen maken van het bedrag dat u nodig heeft. Sloot u in 2004 een lening voor €125.000 met een looptijd van 20 jaar af? Dan kostte dit u in totaal €84.000 aan rente. Vandaag de dag kunt u de lening afsluiten tegen een meer scherpe rente, waardoor nu €53.000 aan rente betaalt. Dit betekent dat u ten opzichte van 10 jaar geleden de mogelijkheid heeft om zo’n 37% op de totale kosten te besparen.

Lage rente houdt aan

Het is de verwachting dat de lage rente de komende tijd aan zal blijven houden. Waarschijnlijk blijft de rente nog een paar jaar laag, met name voor de hypothecaire kredieten. Dit betekent dat het geld lenen voor een woning de komende tijd voordelig blijft, ook al werd eerder duidelijk dat de woonbonus er anders uit zal gaan zien. Het voordeel wordt beperkt, al staat daar aan de andere kant dus een relatief lage rente tegenover. Kijk voordat u geld gaat lenen altijd goed naar de voorwaarden en uw persoonlijke situatie op de lange termijn, om een goede inschatting te maken en niet voor verrassingen te komen te staan.

Sluit nu direct je lening afklik hier
+