Geld lenen aan Studio 100 via obligaties

26 May, 2015 | Krediet Nieuws

Geld lenen aan studio 100Geld lenen kunt u van de bank op het moment dat u geld nodig heeft, maar ook áán anderen of bedrijven op het moment dat zij investeringen wensen te doen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het aankopen van obligaties, die Studio 100 waarschijnlijk aan zal gaan bieden. Studio 100 is het bedrijf achter Kabouter Plop, Samson en bijvoorbeeld Plopsaland. Naar het schijnt zou het bedrijf voor minimaal €90 miljoen op willen halen door nieuwe obligaties uit te geven, die het brede publiek nog voor de zomer zou moeten kunnen kopen.

Opnieuw obligaties uitgeven

Dat blijkt uit berichten van zakenkrant De Tijd, dat lucht zou hebben gekregen van de aanstaande aanbieding van obligaties door Studio 100. Het bedrijf zelf heeft dat nog niet willen bevestigen, maar het is in lijn met de wijze waarop de onderneming eerder geld op wist te halen om investeringen te kunnen doen. In 2011 vond er ook al eens een uitgifte van obligaties plaats, al ging het toen om minder dan de helft van het bedrag dat het bedrijf nu wil genereren. Het waren toen vooral institutionele beleggers en rijke particulieren die instapten, deze keer wil Studio 100 zich ook richten op de gewone Belg met een kleinere beurs.

Het wordt mogelijk om spaargeld in te zetten voor de aankoop van obligaties. Een obligatie is als het ware een lening van, in dit geval, het publiek aan een onderneming. Studio 100 gaat als het ware een schuldbekentenis aan, in ruil voor spaargeld waarmee het bedrijf opnieuw kan investeren. Aan het eind van de looptijd betaalt Studio 100 het geleende bedrag terug, in de tussentijd is er sprake van rentebetalingen. Geld lenen aan Studio 100 kan op die manier een interessant rendement opleveren, terwijl het risico aan de andere kant beperkt lijkt.

Mogelijke investering in eigen pretpark

Wanneer Studio 100 de obligaties uit zal geven is op dit moment nog niet bekend. Daarnaast is het nog niet goed duidelijk wat het bedrijf er precies mee zal doen, of het bijvoorbeeld gaat om een investering in het eigen Plopsaland. Er staat een groot waterpark en de bouw van een luxe hotel bij het park op stapel, al sluit het bedrijf ook overnames binnen de sector niet uit. Het is wat dat betreft nog even wachten op nadere berichten vanuit Studio 100, om na te gaan wat het geld lenen hieraan uiteindelijk zal betekenen.

Sluit nu direct je lening afklik hier
+