Geld lenen aan één kind vaak problematisch

15 Feb, 2013 | Krediet Nieuws

geld lenen aan 1 kindOuders staan kinderen steeds vaker bij, wanneer ze er financieel zelf niet helemaal meer uitkomen. Dat is op zich een goede zaak, maar veel ouders staan er niet bij stil dat het problemen op kan leveren wanneer het ene kind wel wat krijgt en het andere kind niet. Dit levert frustratie en ergernis op bij de benadeelde kinderen. Uit een Britse enquête is gebleken dat deze oneerlijkheid vaak een bron van ruzie is, waardoor het ook hier in België van belang is om daar op een goede manier mee om te gaan.

In het geheim lenen

Veel van de ouders schenken tot €6.000 aan een van hun kinderen, bijvoorbeeld omdat hij of zij schulden heeft, geen vaste job heeft of een onverwachte rekening ontvangt. Het andere kind krijgt op dat moment over het algemeen niets, omdat er daar wel een goede baan aanwezig is, de schulden uitblijven en ook de onverwachte rekeningen niet op de mat vallen. Het is als ouders van belang om er rekening mee te houden dat er op die manier een vorm van ongelijkheid ontstaat, die eventueel tot problemen kan leiden.

Frustratie en ergernis

Op het moment dat de benadeelde kinderen er achter komen dat er achter hun rug om geld wordt geleend ontstaat er over het algemeen frustratie en ergernis. Veel families kiezen ervoor om het uitlenen van bedragen geheim te houden, zodat het benadeelde kind hier niet achter zal komen. Naar nu blijkt is het echter verstandiger om het geld lenen gewoon duidelijk te maken en daar goede afspraken voor te maken. Het is op die manier goed mogelijk om een van de kinderen geld te lenen, bijvoorbeeld wanneer hij of zij het op dat moment harder nodig heeft dan eventuele andere kinderen.

Geen schaamte

Uit het onderzoek bleek bovendien dat men over het algemeen totaal geen schaamte heeft wanneer er om geld gevraagd dient te worden. Zo’n 30% van de ondervraagden tussen 18 en 54 jaar had er geen probleem mee om een beroep te doen op de ouders, om geld te lenen. Bij de leeftijdsgroep van 18 tot 24 jaar gaat het om 51%, waardoor daar meer dan de helft aangaf hier geen problemen mee te hebben. Slechts 9% van de ‘kinderen’ heeft aangegeven zich te schamen wanneer er om geld gevraagd dient te worden. Geld lenen van ouders lijkt velen een goede mogelijkheid om aan wat extra geld te komen.

Sluit nu direct je lening afklik hier
+