Gebruik uw spaargeld om de startups van morgen te financieren

Investeren in een start-up kan een goede deal zijn voor investeerders of iedereen met spaargeld. Een startende onderneming heeft meestal financiële middelen nodig om zich te kunnen ontwikkelen. In dat laatste geval zijn er verschillende mogelijkheden om in een veelbelovend jong bedrijf te investeren.

Gebruik uw spaargeld om de start-ups van morgen te financieren

Waarom zou u investeren in een start-up?

Een start-up is een jong bedrijf met een groot potentieel. Het succes van een dergelijke start-up is niet noodzakelijkerwijs vanzelfsprekend. Sommige zullen erin slagen bankabel te worden en zullen worden uitgekocht. Andere zullen verdwijnen door een gebrek aan middelen of het ontbreken van een solide ondernemingsplan. Daarom aarzelen veel mensen om hun geld te investeren in de ontwikkeling van deze structuren.

Startende ondernemingen spelen echter een belangrijke rol bij het scheppen van werkgelegenheid. Door uw spaargeld te investeren in een start-up die groeit, rekent u op het dynamisme van de toekomstige leiders. Ook investeren in een start-up die werkzaam is op een gebied waarmee u vertrouwd bent, is een goed initiatief. Het kan u in staat stellen meer betrokken te zijn en meer winst te maken.

Bovendien zijn start-ups veel digitaler dan traditionele bedrijven. Zij worden over het algemeen beschouwd als groeimotoren en het belastingstelsel in Frankrijk is gunstig voor hun ontwikkeling. Naast belastingvrijstellingen en -kredieten profiteren zij van diverse innovaties.

Aan de andere kant hebben bedrijven tegenwoordig moeite om nieuw talent te werven. Ondertussen blijven start-ups groeien en hebben ze geen moeite om jonge afgestudeerden in hun teams op te nemen. Het is zinvol om je in te zetten voor een start-up die voortdurend banen creëert. Daarom is het investeren van je spaargeld in een startende onderneming ook een daad van burgerschap. Zonder te vergeten dat de overheidsstructuren en -maatregelen van dag tot dag het concurrentievermogen en de ontwikkeling van startende ondernemingen bevorderen.

De verschillende platforms voor het investeren

Er zijn verschillende manieren om in een bedrijf te investeren. Jonge bedrijven kunnen op verschillende manieren worden gesteund door uw spaargeld en door investeerders:

  • crowdfunding,
  • crowdlending,
  • Fonds Communs de Placement dans l’Innovation of FCPI
  • Proximity Investment Funds of FIP’s;
  • het beheersmandaat;
  • PEA-PME

Crowdfunding

Er zijn veel crowdfunding platforms die startende ondernemers helpen. Dankzij crowdfunding kunnen deze bedrijven financiële steun krijgen van verschillende investeerders over de hele wereld. Deze investeerders worden geldschieters, aandeelhouders of donateurs. Crowdfunding kan worden onderverdeeld in drie categorieën: participatieve financiering, crowlending en verplichte crowdfunding.

Klassieke crowdfunding of participatieve financiering is een soort donatie. De financiering gebeurt zonder tegenprestatie. Crowlending kan worden beschouwd als een lening. Het geleende geld wordt met rente terugbetaald. Obligatiecrowdfunding geeft investeerders de mogelijkheid om aandeelhouder te worden. Dit type financiering kan voordelig zijn voor zowel de startende onderneming als de investeerder. Ook hier moet worden opgemerkt dat het succes van de start-up niet noodzakelijkerwijs voor 100% is gegarandeerd: elke investering brengt risico’s met zich mee.

 

Innovatiefondsen (Fonds Communs de Placement dans l’Innovation)

Dit is kapitaal dat door effectenhouders wordt geïnvesteerd. Ze worden beheerd door onafhankelijke ondernemingen die verantwoordelijk zijn voor het bepalen van de doelstellingen en de strategie van het fonds. De inschrijving in deze fondsen is één jaar geldig.

Proximity Beleggingsfondsen

Het FIP is een investering. De middelen van deze investering zijn bestemd voor de financiering van het MKB. Het werd in 2003 opgericht om financiële steun te verlenen aan kleine ondernemingen. Dankzij het FIP kunnen de abonnees profiteren van een vermindering van de inkomstenbelasting.

Beheersmandaat

Dankzij het beheersmandaat kunt u investeren in de juiste start-ups. Een agent is verantwoordelijk voor het kiezen van de beste beleggingsopties voor u. Deze methode kan duur zijn met veel te betalen kosten.

PEA-PME

Het is mogelijk om via een PEA-PME in een startende onderneming te investeren. Dit is een van de populairste manieren voor de Fransen om te investeren.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo Geldbank détouré h-65px