Een studentenbudget leren beheren

Het begin van het nieuwe academische jaar markeert een belangrijke fase in het leven van studenten. Terwijl sommige studenten bij hun ouders kunnen blijven, beginnen anderen zelfstandig te worden en verhuizen naar een kot of gedeelde flat. Iedereen moet leren omgaan met een budget.

Ze moeten hun eigen bankrekening hebben, hun eigen bankkaart en beginnen te leren over financiële producten. Hier zijn onze tips voor het beheren van een studentenbudget.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Student

De zichtrekening

Banken tonen bijzondere belangstelling voor jongeren die hun eerste rekening openen. De voordelen die zij bieden helpen om loyaliteit op te bouwen en moedigen hen aan om bij dezelfde bank te blijven wanneer zij hun beroepsleven beginnen met een hoger inkomen.

Studenten doen er vaak goed aan de bank van hun ouders te vragen, die hen voordelige oplossingen kan bieden. Het is dan raadzaam verschillende banken te vragen om rekeningen en hun “welkomstgeschenken” te vergelijken: bedrag dat op de rekening wordt bijgeschreven, gratis beheerskosten, gratis bankkaart, enz. Vergeet niet online banken of neobanken, die vaak goedkoper zijn.

De bankkaart

De bankier biedt een Visa of Mastercard aan bij de opening van de rekening. De bankkaart is essentieel, want zij wordt voor alles gebruikt: het betalen van fysieke of online handelaren en het opnemen van geld uit geldautomaten. De debetkaart is een beetje beperkend, omdat er een verbinding van de handelaar voor nodig is om de kredietwaardigheid van de rekening te controleren, maar in tegenstelling tot de kredietkaart loopt de student geen risico om rood te staan.

Een studentenbudget leren beheren

Financiële producten

Een student kan gaan sparen en financiële producten hebben. Spaarrekeningen zijn bijvoorbeeld een manier om wat geld opzij te zetten. Hun rendement is niet per se aantrekkelijk, maar het zijn risicoloze beleggingen.

Bovendien verschijnt geld dat naar een spaarrekening wordt overgemaakt niet meer op de lopende rekening, zodat de student minder geneigd is het uit te geven.

De student kan ook beginnen met sparen op een woonrekening om later te gebruiken.

De uitgaven van een student beheren

Een student die bij zijn ouders woont, heeft al een budget te beheren: zakgeld, schoolgeld, uitjes, enz. Als hij of zij in een flat of kot woont, moet hij of zij ook huur en andere lasten, eten, abonnementen, toelagen, enz. betalen. Als zij met een huisgenoot of in een kot wonen, moeten zij ook huur en andere lasten, voeding, abonnementen, toelagen, enz. betalen. Ze kunnen allemaal wat geld binnen krijgen van een kleine klus tijdens de feestdagen, of zelfs gedurende het hele jaar.

Om te leren hoe je een budget beheert, zijn er nu smartphone-applicaties die zeer nuttig en gemakkelijk te gebruiken zijn. De gratis versie is vaak voldoende.

Met de applicatie kunt u uw uitgaven categoriseren en een overzicht krijgen van uw budget. Het helpt om vast te stellen waar sprake is van overmaat en verspilling en waar besparingen mogelijk zijn.

Als de student al een of andere spaarrekening heeft, of als hij of zij een uitstaande studielening heeft, houdt de applicatie daar rekening mee en synchroniseert deze met de lopende rekening, zodat hij of zij precies weet hoeveel speelruimte er is. Op die manier kunnen zij hun uitgaven organiseren zonder ooit met een verlies te kampen bij de terugbetaling van hun leningen of de financiering van hun spaarrekening.

Veel banken bieden een toepassing om te helpen bij het beheren van het budget.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo Geldbank détouré h-65px