De ecologische of groene autolening… lenen voor een emissievrij auto

Ecologisch rijden is mogelijk, eenvoudig en snel! Meer en meer mensen kiezen voor een ecologische auto. En niet voor niets, de ecologische autolening is tegen een belachelijk lage rente! Dus als u zich wilt aansluiten bij de Belgen die groen rijden, lees dan de rest van dit artikel. Ik zal u alle informatie geven die u moet weten om uw eerste lening voor een ecologische auto af te sluiten. Laten we beginnen!

De ecologische of groene autolening
Er is geen geheim om het beste tarief te vinden, u moet vergelijken!

Nulemissievoertuigen zijn niet zo duur als u denkt

De conventionele wijsheid is dat de aankoop van een ecologisch voertuig een enorme uitgave betekent. Dit is echter niet waar, vooral op middellange tot lange termijn, en we merken dat de eigenaars van deze auto’s niet allemaal rijk zijn. Zij hebben immers gewoon een efficiënte strategie uitgewerkt: de beste lening vinden voor een ecologische auto tegen een lage rente, en de financiële voordelen van de aankoop van een emissievrije auto optimaliseren.

De (vele) voordelen van een lening voor een ecologische auto

In de eerste plaats zijn er heel wat financiële voordelen verbonden aan de aankoop van een ecologische wagen. Ten eerste geniet de ecologische wagen van een aankooppremie van maximaal 4000€ (zie voorwaarden hieronder). Ook daalt de prijs door het ontbreken van een malus in verband met de CO2-uitstoot. Deze malus was in de vorm van een TMC (belasting op het gebruik van voertuigen). Deze premie en de besparingen door het ontbreken van de malus kunnen worden gebruikt om bepaalde kosten te betalen, zoals de rente op de ecologische autolening.

Bovendien hoeft er niet te worden betaald voor het opladen van energie (er hoeft geen benzine te worden getankt). Deze kosten, die voor een gemiddelde consument kunnen oplopen tot 150 euro per maand voor een thermische auto, worden nu bespaard. Op die manier zullen de besparingen door het niet uitgeven van geld aan benzine elke maand uw lening terugbetalen als u die moet afsluiten. Tenslotte heeft het ecologische voertuig veel minder onderhoud nodig dan een thermisch voertuig! Profiteer van dit voordeel, dat ook op lange termijn gunstig is. Dit type voertuig kan dus goedkoper zijn dan een gelijkwaardig benzinevoertuig met behulp van een ecologische autolening dankzij al zijn fiscale voordelen. Volle kracht vooruit naar het emissievrije voertuig!

De lening kan het prijsverschil tussen een ecologisch en een thermisch voertuig vervangen, of u zelfs in staat stellen een meerwaarde te verkrijgen. Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is wiskundig!

 

De voorwaarden voor het verkrijgen van de premies voor ecologische auto’s

In 2020 hebt u, zoals we hebben gezien, de mogelijkheid om van de Staat een consumptiepremie te krijgen, die tot 4000 euro kan oplopen. Deze premie is beperkt tot 80% van de prijs van het ecologische voertuig. Huishoudens met een fiscaal referentie-inkomen van minder dan 6300 euro komen ervoor in aanmerking. Deze vergoeding loopt op tot 13489 euro als u een zware chauffeur bent. Bovendien is de bonus beschikbaar in het Vlaamse Gewest, maar niet in de andere Gewesten! Ook is de TMK alleen in Vlaanderen vrijgesteld! Dus als u ervoor zorgt dat u aan deze voorwaarden voldoet, zal uw groene autolening minder kosten. Geen andere voorwaarden voor het verdwijnen van de malus en het bijna gratis opladen! U kunt meer lezen over deze mogelijkheden op de evbox blog.

Dus hoe maak ik mijn lening?

De strategie voor het aangaan van een lening is het verschil in prijs te lenen tussen een groene auto en zijn benzine-equivalent. In feite zullen de kosten die de benzine u zou hebben gekost, de kosten van uw lening worden. De rente zal worden betaald met de aankooppremie. In feite is uw ecologische wagen minder duur dan een benzinewagen voor dezelfde prestaties!

Maar is het aangaan van een lening niet gevaarlijk?

Sommige mensen vragen zich waarschijnlijk af wat er met hun lening gebeurt in geval van baanverlies. Simpel! Er is een “job protection” verzekering, die de terugbetaling van de lening op zich neemt als u uw baan verliest. Voor een periode van een jaar dekt de verzekering de kosten enkele maanden nadat u uw baan hebt verloren. Het is het waard als je je zorgen maakt! Bovendien kan, als u helaas komt te overlijden, de lening worden terugbetaald als u van tevoren een overlijdensverzekering hebt afgesloten. Deze verzekering kan in de lening worden opgenomen. 68% van de Belgen kiest ervoor deze verzekering af te sluiten.

De ecologische autolening, maar voor welk type auto?

U kunt kiezen voor een 100% elektrische auto, een hybride, LNG of CNG auto. Er zijn verschillende soorten milieuvriendelijke auto’s waarmee u de hierboven uiteengezette strategie kunt uitvoeren, via bonus/malus, premies en de lagere kosten van het opladen. Dit soort voertuigen is milieuvriendelijker dan benzine- of dieselvoertuigen; ze hebben echter wel enkele nadelen, waaronder de prijs en het opladen, dat moeilijker te vinden is. Afgezien van deze twee elementen, gaan deze voertuigen overal met u mee, zeker als het gaat om CNG of Hybride voertuigen! Opgemerkt zij dat CNG-auto’s (aardgas) en LNG-auto’s (schonere brandstof dan benzine en diesel) lagere brandstofprijzen hebben dan conventionele auto’s.

Gebruik de autoleningvergelijker

Om u te informeren over de leningen die u kunt aangaan om een ecologische wagen te besturen, hebt u de beschikking over onze vergelijker voor autoleningen. Zo kunt u de beste autolening kiezen, aangepast aan uw financiële behoeften. Wacht niet langer!

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door u te abonneren op de Geldbank nieuwsbrief ontvangt u tips, adviezen en informatie over :

Logo Geldbank détouré h-65px