Van 20 tot 26 maart vindt de 8e editie van de Week van het Geld plaats op basisscholen en middelbare scholen !

Wat is de Week van het Geld ?
De Week van het Geld is een week waarin op scholen in België activiteiten op het gebied van financiële educatie en verantwoord consumeren worden aangeboden. De week wordt georganiseerd door de FSMA en Wikifin en wil het belang van financiële educatie voor leerlingen van het basis- en secundair onderwijs onder de aandacht brengen.
Week van het Geld voor het basisonderwijs
Met de educatieve spellen “Just’in Budget”, “Manage your nuggets” en “EuroKID” wil Wikifin leerkrachten van basisscholen van het eerste tot het zesde leerjaar ondersteunen die financiële educatie op een verrijkende en speelse manier willen benaderen.
Voor deze 8e editie biedt Wikifin leraren een nieuwe functie: de “EuroKID”. Met dit pakket munten en bankbiljetten kunnen leerlingen van basisonderwijs 1 en 2 concreet leren omgaan met geld in alledaagse situaties. Voor leerlingen van groep 5 en 6 is er een krant met veel spelletjes en activiteiten om in de klas en thuis te doen.
Op de website Wikifin.be vindt u meer informatie over de Week van het Geld voor basisschoolleerlingen.
Week van het geld voor het voortgezet onderwijs
Voor middelbare scholieren biedt Wikifin een quiz om hun kennis te testen en tot 500 euro te winnen voor de klas. De Wikifin-quiz zal online beschikbaar zijn voor elk van de 3 middelbare schoolniveaus en op elk moment tussen 13 en 24 maart.
De klas die als eerste komt, ontvangt een cadeaubon ter waarde van 500 euro. De tweede en derde plaats krijgen een cadeaubon ter waarde van respectievelijk 300 en 200 euro.
De Wikifin Quiz zal bestaan uit 12 geldgerelateerde vragen waarop de leerlingen zich kunnen voorbereiden door te oefenen met vragen uit vorige edities en met het door Wikifin School verstrekte lesmateriaal.
Wist je dat ? Door uw minderjarige kind geld te geven, raakt hij of zij vertrouwd met het concept van financieel beheer. U kunt een betaalrekening voor kinderen openen die speciaal is aangepast aan zijn of haar situatie, zodat hij of zij ook vertrouwd kan raken met het banksysteem.