China beperkt geld lenen via internet om kredietzeepbel te voorkomen

10 Aug, 2015 | Krediet Nieuws

China beperkt geld lenenChina beperkt de mogelijkheden tot geld lenen via internet, tussen particulieren. Het land heeft te maken met een dreigende kredietzeepbel, die China niet uit elkaar wil laten spatten. Ook vanuit het België en andere internationale partners wordt er met argusogen gekeken naar de financiële situatie in China. Het lijkt erop dat de beurzen te maken blijven houden met flinke afwaarderingen, waardoor er drastische maatregelen benodigd zijn. De overheid denkt deze te hebben genomen, door de kredietverlening tussen particulieren op internet flink te beperken.

Afwaardering van de beurzen

Sinds midden juni heeft er in een periode van een paar weken een enorme afwaardering plaatsgevonden op de Chinese beurzen. De beurzen verloren ongeveer een derde van de waarde, wat een flinke klap betekent voor de algehele economische ontwikkelingen in het land. De situatie doet denken aan de beurscrashes in 1929 en 1987, waardoor een groot deel van de beleggers en internationale partners in de hoogste staat van paraatheid is gebracht.

Krediet via internet tussen particulieren

China heeft besloten om de kredietverstrekking via internet tussen particulieren grotendeels aan banden te leggen. Als het gevolg daarvan is er een kredietzeepbel ontstaan, die uit elkaar dreigt te spatten. Het land wil er met de huidige beperkingen voor zorgen dat de economie weer in een wat rustiger vaarwater terecht kan komen. De kredieten leidden tot een flinke overwaardering van het financiële stelsel, dat grotendeels gebaseerd is op vertrouwen. De economische crisis sinds 2008 heeft laten zien wat een gebrek aan dat vertrouwen voor gevolgen kan hebben, dat is iets waar men zich in China graag tegen wil wapenen. De komende weken zullen moeten uitwijzen of de beperkingen door het land voldoende effect sorteren en een uiteenspatting van de kredietzeepbel voorkomen kan worden.

Geld lenen via internet in België

In België is het goed mogelijk om geld te lenen via internet, al gebeurt dat over het algemeen niet tussen particulieren. In plaats daarvan kunt u zich richten tot een bank of een andere kredietverstrekker, die bijvoorbeeld een autolening of een woonkrediet aanbiedt. Het internet biedt onder andere de mogelijkheid om de verschillende leningen met elkaar te vergelijken en op die manier een afweging te maken. Kredietverlening tussen particulieren is wel beschikbaar, maar heeft niet nog niet zo’n vlucht genomen als de laatste tijd in China, als het gevolg waarvan de maatregelen werden genomen.

Sluit nu direct je lening afklik hier
+