Beleggen met Mozzeno

Mozzeno is een Belgisch platform voor participatieve financiering dat in 2017 werd gelanceerd. Mozzeno verstrekt persoonlijke en zakelijke leningen die indirect worden gefinancierd door particulieren en bedrijven.

De diensten van het crowdlending platform Mozzeno

In België is het wettelijk verboden om rechtstreeks te investeren in particuliere leningen.
Mozzeno heeft daarom het principe van Notes gecreëerd: u kunt investeren in Notes, die vergelijkbaar zijn met een fonds, en het opgehaalde kapitaal gaat dan naar de onderliggende projecten.

Een reeks Notes = financiële instrumenten = een lening
Een Note = uw investering = een deel van de lening

Om op Mozzeno te investeren, moet u een beleggersrekening openen met een minimale storting van 500 euro.
Vervolgens kunt u indirect investeren in de persoonlijke of professionele projecten van andere gebruikers, als individu of als bedrijf.
Deze indirecte investering gebeurt door in te schrijven op een reeks Notes, vanaf een minimum van 25 euro.
U ontvangt dan maandelijks kapitaal en rente.

De rentevoet van een serie Notes is op jaarbasis. Het wordt bepaald door het type onderliggende lening waarin u investeert.
Deze rentevoet is constant in de tijd, maar wordt alleen toegepast op het resterende saldo dat u in de onderliggende lening belegt.
Elke maand neemt dit saldo af naarmate de hoofdsom wordt afgelost. Het bedrag waarop de rente wordt toegepast daalt dus ook in de loop van de tijd.

Het gemiddelde rendement op beleggersrekeningen op het Mozzeno-platform bedraagt 3,78% bruto of 2,77% netto.

Mozzeno biedt 3 beleggingsmogelijkheden:

handmatigautomatischop maat
Minimum storting op de rekening500 €500 €500.000 €
Minimuminvestering per serie Notes25 €25 €Op maat
Logo look fin

❤️ FAVORIETE

LOOK&FIN

Investeren in participatieleningen in Belgische en Europese bedrijven in diverse sectoren

Mozzeno logo

❤️ FAVORIETE

MOZZENO

Beleggen in Belgische projecten via verschillende soorten indirecte leningen op afbetaling

Stappen om te investeren in Mozzeno

 1. Financieringsaanvraag: een kredietnemer vraagt een lening aan om een persoonlijk of professioneel project te financieren.
 2. Projectanalyse: Mozzeno analyseert de kredietwaardigheid van de kredietnemer.
 3. Voorfinanciering: Mozzeno prefinanciert de lening en stelt het geld ter beschikking van de kredietnemer.
  Creatie van een reeks
 4. Notes: Mozzeno creëert Notes (financiële instrumenten) waarmee zij de verstrekte lening kan herfinancieren.
 5. Aanmaak van uw beleggersrekening: u maakt een rekening aan en moet deze met minstens 500 euro financieren.
 6. Keuze van de onderliggende leningen: u kiest de onderliggende lening(en) waarin u wenst te investeren.
 7. Inschrijving van Notes: u bepaalt voor elke Mozzeno Note het bedrag dat u wenst te investeren.
 8. Terugbetaling: u ontvangt maandelijkse terugbetalingen van hoofdsom en rente voor de Notes waarin u hebt geïnvesteerd.

Mozzeno in cijfers

 • 11770 verstrekte leningen
 • Meer dan 126.429.144
  euro aan opgehaalde investeringen
 • 11158 beleggersrekeningen
 • Gemiddeld 35 investeerders per lening
 • Gemiddeld rendement op beleggersrekening van 3,73% bruto

De kosten van een investering in het Mozzeno-platform

Bij een belegging via het Mozzeno-platform wordt de rentevoet voor de serie Notes vastgesteld inclusief alle kosten. Er zijn geen inschrijvings- of servicekosten. De kosten van een eventueel beschermingsmechanisme worden eveneens van de rentevoet van de lening afgetrokken.

Op de gegenereerde rente wordt 30% roerende voorheffing geheven voor Belgische particuliere beleggers.

Veiligheid en risico's

Mozzeno heeft een vergunning van de FSMA (Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten) als consumentenkredietverstrekker voor leningen op afbetaling. Haar activiteiten staan onder toezicht van de FOD Economie en de FSMA.

Bovendien voldoet het Mozzeno-platform aan de gedragscode (PDF) van het BeCommerce Label.

Een investering in Mozzeno Notes houdt echter een zeker risico in.
Omdat de recuperatie van de geïnvesteerde bedragen en de betaling van het verwachte rendement afhangen van de succesvolle terugbetaling van de leningen die aan de basis liggen van een reeks Notes, kunt u uw geïnvesteerde kapitaal geheel of gedeeltelijk verliezen.

Om deze risico’s te beperken, heeft het Mozzeno-platform twee beschermingsmechanismen ingevoerd;

 • De PROTECT-verzekering: garandeert de terugbetaling van het kapitaal dat nog geïnvesteerd is in de gedekte Note-reeksen.
 • De specifieke leningstructuur: dit is een structuur waarvan de constructie het mogelijk maakt om het risico van wanbetaling dat door het Mozzeno-platform en dus indirect door de investeerders wordt genomen, te verminderen,

Voor elke serie aangeboden Notes waarop u kunt inschrijven, wordt het type beschermingsmechanisme dat kan worden toegepast en de omvang van de dekking ervan gespecificeerd in de investeringsinterface.

Meningen over het crowdlending platform Mozzeno

Het belangrijkste voordeel van het Mozzeno-platform is dat het, in tegenstelling tot traditionele crowdfundingplatforms, de leningen voorfinanciert. Voor investeerders betekent dit dat er geen wachttijd is tot volledige financiering of zelfs onzekerheid over het succes van het project. Het potentiële rendement is onmiddellijk.

Door te investeren in persoonlijke projecten kunt u profiteren van een hoog potentieel rendement tot 7,5% bruto en 5,2% netto.

De minimale storting van €500 op de beleggersrekening maakt het platform iets minder toegankelijk dan andere. Zodra de storting is gedaan, kunt u echter voor een minimumbedrag van € 25 in Notes beleggen.

Merk ook op dat aflossingen van Notes, onder bepaalde voorwaarden en beperkingen, ook mogelijk zijn. Als belegger kunt u Mozzeno voorstellen om uw Notes vóór hun looptijd geheel of gedeeltelijk terug te kopen.

Bovendien is de mogelijke bescherming van uw investering door de Protect-verzekering of de specifieke kredietstructuur een pluspunt.

Meningen van internetgebruikers

Luc debonnezLuc Debonnez
07:35 17 Mar 23
Mijn dossier werd correct en in zeer korte tijd afgehandeld.Een aanrader voor mensen die twijfelen.
Kim beukeleersKim Beukeleers
14:15 14 Mar 23
Zeer snelle en vlotte service, vriendelijke medewerkers die je bijstaan.Ik zou dit aanbevelen aan iedereen in mijn omgeving! Binnen de 24uur had ik een goedkeuring met een dossier dat niet efficiënt is om zo snel te behandelen.Hartelijk dank!
Karel van den bosscheKAREL Van den Bossche
09:47 11 Mar 23
Vlug en veilig afgehandeld met duidelijke aanwijzingen. Mozzeno straalt zelfzekerheid en betrouwbaarheid uit. 200% aan te raden.
Geert luykxGeert Luykx
17:10 23 Feb 23
Wat een ongelooflijk snelle , accurate , gemakkelijke en professionele manier om een lening af te sluiten bij Mozzeno .Alles via internet, on-line alles doorsturen en tekenen 👍👍 wat een gemak en snel .Top firma
Spa giovanniSpa Giovanni
13:03 19 Feb 23
Ik heb bij Mozzeno een zeer goede ervaring opgedaan en geef mij een betrouwbaar gevoel.Ik had een lening aanvraag bij Mozzeno ingediend en al snel krijg ik reactie, onze communicatie via mail en ook telefonische waren perfect en netjes.Ik ben sinds begin tot het eind goed geholpen geweest en hun platform werk perfect en duidelijkDank u Mozzeno .M.v.g.
Tatiana van de velTatiana Van De Vel
10:02 30 Jan 23
Zeker een aanrader als je bij grote banken geen lening krijgt. Ik heb op 2 augustus een lening aangevraagd. Ik ben super snel geholpen en op 4 augustus hadden ze het bedrag al over gemaakt. Alles is snel online te regelen, nadien telefonisch contact gehad dat de lening is goedgekeurd en bedrag werd overgemaakt. Vriendelijk geholpen aan de telefoon.
Bruno fraussenBruno Fraussen
08:52 27 Jan 23
Lenen bij Mozzeno is helemaal van deze tijd. Je huis niet meer uitkomen en telefonisch contact was erg goed. Mijn vrouw en ik zijn ontzettend tevreden dat het vlot verlopen is. Mits je voldoet aan de voorwaarden (verplicht voor iedere bank) ben je op weg om je dromen te verwezenlijken.
Anja dallequinAnja Dallequin
07:31 24 Jan 23
Heel vriendelijk enkel wat problemen met het uploaden van de documenten maar hebben mij daar goed bij geholpen en een vlotte uitbetaling
Kevin pKevin P
10:57 30 Dec 22
Ik ga liever in zee met Mozzeno dan met de grootbanken. Service is top, snel en altijd vriendelijk. Bedankt 🙏
Tom decouttereTom Decouttere
08:11 07 Oct 22
De site van Mozzeno ervaart heel intuïtief en het is vlot werken, ik kon zeer vlot voor 95% alles afwerken, helaas had ik wat problemen met het laatste bewijsstuk daar de syndicus geen handtekening wou voorzien op een offerte, maar dat lag uiteraard niet aan Mozzeno. Uiteindelijk is ook dat goed gekomen, daar waar mijn gewone bank resoluut de online manier afgewezen had.
Js_loader

Investeren in Mozzeno - Contact

Om al hun te financieren projecten te ontdekken en deel te nemen aan hun investering, klik hier.

Door u te abonneren op de Geldbank nieuwsbrief ontvangt u tips, adviezen en informatie over :

Logo Geldbank détouré h-65px