Belastingaangifte : je hebt tot 15 juli !

Het is belastingtijd in België! En er zijn nieuwe regels voor de back-to-school deadlines in 2023. Je hebt tot 15 juli om je belastingaangifte in te vullen en in te dienen.

Belastingaangifte : je hebt tot 15 juli!

De nieuwe regels voor het indienen van je belastingaangifte in 2023

Vanaf dit jaar zullen de termijnen voor het indienen van je belastingaangifte niet langer afhangen van het feit of de aangifte wordt ingevuld door een agent zoals je accountant of belastingadviseur, maar eerder van de complexiteit van de aangifte in verhouding tot het soort inkomen dat moet worden aangegeven. Inkomsten die als complex worden beschouwd zijn onder andere bezoldigingen van leidinggevenden, inkomsten van meewerkende echtgenoten en buitenlandse beroepsinkomsten.

Goed om te weten: afhankelijk van je persoonlijke situatie kun je profiteren van verschillende belastingvoordelen en daardoor minder belasting betalen. Ontdek hoe je belasting berekent en bespaar!

De volgende termijnen moeten dus gerespecteerd worden:

  • Uiterlijk op 30 juni 2023 moet de papieren versie van de belastingaangifte, samen met eventuele wijzigingen aan het vereenvoudigde aangiftevoorstel, verstuurd zijn naar de FOD Financiën.
  • Tegen 15 juli 2023 moet de elektronische versie van de belastingaangifte via MyMinfin (Tax-on-web) ingevuld zijn, samen met eventuele wijzigingen aan het vereenvoudigde voorstel via MyMinfin (Tax-on-web). Dit geldt ongeacht of je je aangifte laat invullen door een accountant/fiscalist.
  • Voor 18 oktober 2023 moet de aangifte met specifieke inkomsten zoals winst, bestuurdersbeloningen, winst of buitenlandse beroepsinkomsten worden afgesloten. Dit is ongeacht of je je aangifte laat invullen door een accountant/belastingadviseur.

Let op: als je een voorstel voor een vereenvoudigde aangifte hebt ontvangen, maar specifieke inkomsten hebt, moet je dit van tevoren aangeven bij Tax-on-web om de verlengde termijn van 18 oktober 2023 te verkrijgen. Neem daarom bij voorkeur vóór 15 juli 2023 contact op met uw belastingkantoor.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang:

Logo Geldbank détouré h-65px