Axa Bank

AXA Bank

Axa Bank is een algemene retailbank die tevens ook een verzekeringsmaatschappij is. Ze heeft een wereldwijde aanwezigheid en is zeer goed ingeburgerd in België.

Deze bank kan aan al uw behoeften voldoen, met duidelijke diensten en tarieven die in alle transparantie worden voorgesteld. Deze bank biedt een hoogwaardige en uitgebreide bancaire dienstverlening die perfect aansluit bij de slogan “De kracht van een onlinebank, de nabijheid van een kantorennetwerk”.

AXA Bank heeft een stevige reputatie op de Belgische markt

Deze retailbank is een onderdeel van een internationale organisatie, de AXA Groep en verzekeringsmaatschappijen, die meer dan 107 miljoen klanten en 166.000 medewerkers heeft in zo’n 59 landen. In België zijn er maar liefst 840 medewerkers, 670 verkooppunten en 800.000 klanten. Het is dus een belangrijke speler in de sector en het is niet voor niets dat het in 2016 tot bank van het jaar werd verkozen.

Vertrouwen in AXA betekent toegang hebben tot tal van kwalitatieve diensten en contacten. Het betekent ook dat u toegang heeft tot de vele mogelijkheden die worden aangeboden voor zichtrekeningen en kredietkaarten, voor uw spaargeld (spaarrekening, termijnrekening, pensioensparen, enz.) en beleggingen. Tegelijkertijd heeft deze bank ook producten voor uw leningen (woningkrediet of hypothecaire lening, leningen voor verbouwingen en renovatie van woningen, autoleningen, persoonlijke leningen, enz.)

Daarbovenop kan u met AXA Bank uw bankproducten op dezelfde plaats centraliseren om zo het beheer van al uw producten te vergemakkelijken en te vereenvoudigen. Op die manier geeft u uw adviseur ook een beter zicht op uw behoeften en kan hij/zij u relevante voorstellen aanbieden.

De producten van Axa Bank

Alle klanten hebben toegang tot een gratis en beveiligde online tool zodat ze hun rekeningen volledig op afstand kunnen beheren. Dat wil zeggen; rekeningen betalen, overschrijvingen doen, sparen, investeren, lenen en afschriften van transacties downloaden. U hebt er toegang toe via uw computer of tablet, maar ook via de Axa Bank app voor smartphones.

Daarnaast kan u ook veel transacties uitvoeren vanuit een selfservice geldautomaat.

Er zijn 2 soorten zichtrekeningen die worden aangeboden:

Zichtrekening st@rt2bank

Het voordeel van de st@rt2-bankrekening is dat het geen maandelijkse kosten in rekening brengt. Deze zichtrekening omvat twee Visa Classic kredietkaarten voor €2 per maand én met contactloze betaling inbegrepen. Voor geldopnames van de bankrekening wordt € 0,50 per opname in rekening gebracht. De online aanvraag voor rekeningafschriften is gratis.

Met de st@rt2bank zichtrekening heeft u onbeperkt en gratis toegang tot het persoonlijke online platform op uw computer en tablet maar ook tot de smartphone applicatie. 

U hebt echter geen toegang tot de plaatselijke loketten en u hebt niet de mogelijkheid om daar transacties uit te voeren.

Zichtrekening comfort2bank

De comfort2bank zichtrekening biedt meer flexibiliteit qua service en transacties. U moet echter wel een maandelijks bedrag van € 4,50 per maand betalen. Dit pakket is enkel beschikbaar voor jongeren tot 25 jaar.

Uw twee Visa Classic kredietkaarten zijn gratis, evenals de geldopnames. U kunt de online tool of een smartphone applicatie gebruiken. U kunt uw rekeningafschriften gratis online opvragen of maandelijks per post naar huis sturen, maar dan moet u uiteraard wel de portokosten betalen.

Kredietkaarten

Er worden eveneens twee type kredietkaarten aangeboden. De kredietkaart die automatisch bij uw zichtrekening wordt geleverd, is een Classic Visa kaart die u een standaardlimiet van € 2.500 aanbiedt. U kunt ten alle tijde een aanvraag indienen om dit bedrag te wijzigen. Daarbovenop is er geen maandelijkse vergoeding.

U heeft het recht om uw kaart te gebruiken voor al uw betalingen bij handelaars, online of voor uw geldopnames. De kaart bevat eveneens de optie voor contactloze betaling.

De andere kredietkaart is de Visa premium plus, die alle functionaliteiten van de Visa Classic kredietkaart bevat. Deze dienst kost u wel € 4,40 per maand en heeft als troeven; een annuleringsverzekering, medische reisbijstand en repatriëring, een uitgebreide reisverzekering, een garantieverlenging van 2 jaar en een uitgebreide aankoopverzekering.

Zij bieden u uiteraard ook de mogelijkheid om geld te sparen, dankzij drie soorten rekeningen:

Om flexibel te sparen kunt u, wanneer het u uitkomt, een spaarrekening openen met een hogere basisrente of een hogere getrouwheidspremie, of beide.

Om te sparen met een vast rendement kunt u kiezen voor een termijnrekening met een vooraf bekend rendement. Zo kan u geld dat u niet direct nodig hebt, opzij zetten en beslissen of u het voor de korte, middellange of lange termijn investeert.

Tot slot bieden zij u de mogelijkheid om te sparen voor uw pensioen via pensioensparen. U spaart nu, profiteert van een fiscaal voordeel en kunt later profiteren van een toeslag op uw wettelijk pensioen.

Om aan al uw financiële behoeften te kunnen voldoen, heeft Axa Bank drie formules ontworpen om te lenen.

Het woningkrediet stelt u in staat te lenen om uw huis te kopen, belangrijke binnen- of buiten renovaties uit te voeren (inclusief verbetering van het energieverbruik), of om uw woning eenvoudigweg op te knappen.

Om zich te verplaatsen, kunt u een autolening nemen voor een nieuwe of tweedehands auto of zelfs een fiets.

Tenslotte, kan u in alle comfort geld lenen om de studie van uw kinderen te betalen of om een bepaalde reis te maken of om eender welke aankoop te doen. Dit is mogelijk met de persoonlijke lening tot € 2.500.

Indien u wenst te investeren, stelt Axa Bank u een vragenlijst ter beschikking die u zal helpen om de meest relevante oplossing te vinden in functie van uw persoonlijke situatie. U kunt dan spreken met uw adviseur die u zal begeleiden en u de beste troeven in handen zal geven om uw doelstellingen te bereiken.

Natuurlijk is Axa Bank ook Axa Verzekeringen. Zij beheert alle soorten verzekeringen, auto’s, huizen, en dergelijke…

Waarom kiezen voor Axa Bank?

Deze bank heeft een uitstekend voordeel met betrekking tot bereikbaarheid dankzij de 550 kantoren in België die alle soorten diensten aanbieden zoals contante stortingen. Zij biedt haar klanten ook een gepersonaliseerde dienst aan met een toegewijde bankadviseur.

Tegelijkertijd is de service op afstand uiterst efficiënt en populair bij de gebruikers. Deze bank was een voorloper op technologische gebied en is vastberaden om op dit gebied aan de top te blijven op de Belgische markt.

Als algemene bank biedt zij via haar applicatie alle krediet-, leen- en beheerdiensten van uw computer, tablet of smartphone aan. Axa is ook een verzekeringsmaatschappij, waardoor u de beste garanties en adviezen kunt krijgen om uw verzekering te koppelen aan uw bankrekeningen.

Als solide instelling garandeert u zich met deze bank van oprechte diensten en goede ondersteuning.

De structuur van Axa Bank

Axa Bank in de wereld

AXA Bank België maakt deel uit van de AXA Groep. Het is zowel een bank als een verzekeringsmaatschappij van internationale allure. Ze claimt 100 miljoen klanten met 160.000 medewerkers, aanwezig in 62 landen.

Als verzekeraar is het een wereldleider en zijn financiële tak is een belangrijke speler in België. Ze werd eind 2016 tot Bank van het Jaar verkozen en won 2 Bank Awards in 2017 en 2018.

Axa Bank in België

Zij staan in België op de zesde plaats wat betreft de grootte van de balans. Er is vraag naar haar bankactiviteiten en in het bijzonder naar haar vastgoedleningen. Het is een bank met een belangrijke positie in de hypotheekmarkt.

Ze hebben een uitstekende territoriale aanwezigheid met 550 vestigingen in België.

De geschiedenis van Axa Bank

Op 8 september 1994 lanceerde BNP Paribas met Banque Directe een baanbrekende dienst voor bankieren op afstand. Deze bank heeft geen loket nodig en communiceert alleen via Minitel en telefoon met haar klanten.

In 2002 werd Banque Directe onderdeel van Axa, voordat het zijn naam veranderde in Axa Bank. Het doel is om bankieren op afstand te combineren met de aanwezigheid van talrijke plaatselijke filialen. Hierdoor is het 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en kunnen ze een gepersonaliseerde service in de filialen bieden.

In 2014 zal Axa Bank haar mobiele bankrekening aanmaken, een voorloper van de smartphone applicatie. Sindsdien heeft het zijn online diensten voortdurend verfijnd en verbeterd om de concurrentie van de neobanken en onlinebanken aan te gaan.

In 2017 en 2018 ontvangt Axa Bank twee Bank Awards: de Award voor het Beste Online Platform en de Award voor het Beste Branche Netwerk.

Gegevens Axa Bank