Autolening op dit moment goedkoper dan ooit

Autosalon leningen goedkoopEen autolening was nog nooit zo goedkoop, waardoor dit een interessant moment is om een nieuwe wagen te financieren. Geld lenen voor een auto is mogelijk voor minder dan 2% intrest per jaar, volgens De Standaard is er een prijzenslag onder de banken aan de gang. Ook uit een vergelijking van Spaargids blijkt dat geld lenen voor een auto niet eerder zo voordelig was, de rentevoeten zijn sinds 2009 eigenlijk alleen maar verder gedaald.

Extra scherpe rentevoet voor het Autosalon

De gemiddelde rentevoet van de beste 10 autoleningen bedraagt momenteel 2,08%, terwijl dat in 2009 nog 5,59% per jaar was. Bovendien doen veel van de banken hier nog een schepje bovenop tijdens het Autosalon, Axa deed dat al begin december. Inmiddels zijn ook andere banken gevolgd, KBC en ING berekenen bijvoorbeeld slechts 1,95% aan rente voor een autolening. Dit is wat dat betreft een relatief voordelig moment om een auto te financieren, de kosten over de gehele looptijd blijven in de meeste gevallen beperkt.

Groot aantal leningen afgesloten

Het is wat dat betreft ook niet vreemd dat de banken erin slagen een groter aantal autofinancieringen aan de man te brengen. KBC verlaagde het tarief met 1 procentpunt ten opzichte van midden december en geeft aan dat het aantal afgesloten autoleningen 70% hoger ligt dan in de voorbije weken en maanden.

Ook vorig jaar besloten de banken de rente omlaag te brengen tijdens het Autosalon, maar toen bleef de daling beperkt tot iets minder dan 0,3 procentpunt. De sterke dalingen van dit moment laten zien dat er een prijzenslag gaande is bij de geldverstrekkers, waar de consument uiteindelijk van kan profiteren.

Gratis leningen niet altijd de beste keuze

Autoconstructeurs gaan veelal nog een stap verder, zij bieden autoleningen tegen nul procent aan. Dat lijkt wellicht aantrekkelijk, het is in theorie een gratis autolening. Toch waarschuwt Spaargids om daar bij voorkeur geen gebruik van te maken. De autoleningen zitten veelal een korting op de aankoop of de accessoires in de weg, waardoor de totale kosten voor de auto uiteindelijk alsnog hoger uit kunnen vallen dan in de oorspronkelijke situatie. Het is daarom verstandig om leningen te vergelijken en deze bijvoorbeeld online af te sluiten, het is dan goed mogelijk om een auto op een voordelige wijze te financieren.

Ik deel het op :

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *