Een autolening tegen 0% rente… onder welke voorwaarden ?

Autolening nodig?

Ter gelegenheid van het Autosalon met zijn uitzonderlijke voorwaarden, floreren de advertenties voor autoleningen tegen nul procent rente. De term “gratis lening” mag men niet gebruiken. Aangezien het de bedoeling van de autoconstructeurs is om zo veel mogelijk wagens te verkopen, is het logisch dat zij er alles aan doen om eventuele drempels voor de klant te laten verdwijnen.

Zijn er ook clausules en/of speciale voorwaarden waaraan de klant moet voldoen alvorens van deze rentevoet te kunnen genieten?

0% jkp autolening

Niet noodzakelijk. Indien er geen voorwaarden zijn, dan zijn deze aanbiedingen vaak interessant. Spijtig genoeg zijn er soms wel bindende voorwaarden. Hieronder vindt u een onvolledige lijst terug van clausules en voorwaarden die MijnFinanciën.be voor u geïdentificeerd heeft:

  • De 0% JKP wordt vaak aangeboden in combinatie met een garantieverlenging of een vooraf betaald onderhoudscontract(4 of 5 jaar of x aantal kilometers). Volgens de wetgeving in verband met koppelverkoop bent u echter niet verplicht beide producten te onderschrijven. Maar de autoconstructeurs hebben er, op gebied van marketing, alle baat bij deze combinatie te verkopen.
  • Soms wordt er een voorschot van 30 procent van de aankoopprijs gevraagd. Hetgeen het natuurlijk niet altijd mogelijk maakt om van het aanbod te genieten indien u niet over de nodige reserves beschikt.
  • Soms moet u niet alleen een voorschot betalen, maar kan uw laatste aflossing hoog oplopen (soms tot in de duizenden euro’s)
  • De verplichting om een Omniumverzekering af te sluiten
  • Relatief korte afbetalingstermijnen (36 maanden) om het risico voor de financiële instelling te verminderen. Het gevolg is natuurlijk wel dat het maandelijkse af te betalen bedrag hoger ligt voor de klant.

Formules voor de aankoop van een wagen

Een ander essentieel aspect dat u beter niet negeert hebben we reeds hebben uitgelegd in onze gids “Een autolening kiezen”. Bij dit type autolening heeft u het risico om een belangrijke korting mis te lopen. Inderdaad, indien u te vlug vermeldt dat u een lening wenst, verliest u waarschijnlijk uw onderhandelingsmarge en kan het goed zijn dat u een interessante korting misloopt. Vergeet niet dat de rentevoeten die de banken aanbieden tijdens het autosalon vaak ook erg interessant zijn, en dat u dan niet moet voldoen aan specifieke voorwaarden. Klik hier om autoleningen te vergelijken!

Welke formules bestaan er nog voor een autolening?

De autoconstructeurs bieden ook nog andere, complexere formules aan zoals renting, leasing, financieel en operationeel. Maar deze formules zijn vooral bestemd voor het professionele autopark en zijn dus moeilijk om te vergelijken.

Op zoek naar een autolening? Neem weloverwogen financiële beslissingen en aarzel niet om al uw vragen te stellen aan zowel de constructeurs als de financiële instellingen. En vooral, vergeet niet om alle financiële oplossingen met elkaar te vergelijken!

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door u te abonneren op de Geldbank nieuwsbrief ontvangt u tips, adviezen en informatie over :

Logo Geldbank détouré h-65px