Aan de bankrekening gekoppelde apps om uw budget te beheren

Wil je je budget beter beheren en geld besparen, maar weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken? Een aantal smartphone apps zijn op de Franse markt opgedoken en zouden binnenkort ook in België moeten verschijnen.

Deze apps helpen je dagelijks je saldo bij te houden en een beter overzicht van je geldstroom te krijgen. Ze helpen je te bepalen welke keuzes verstandig zijn om je uitgaven te verminderen. Hier zijn onze top 3 budgettering apps die we hebben beoordeeld.

Gekoppelde apps

Waarom een app gebruiken om je budget te beheren?

Zelfs als je bancaire situatie zo eenvoudig mogelijk is, met maar één bankrekening, kun je met de app statistieken opvragen die je niet hebt door alleen je geld in en uit te volgen.

De uitsplitsing van je uitgaven belichten helpt je optimaal met je geld om te gaan en moedigt je aan om verspilling waarvan je je misschien niet bewust bent eruit te snijden.

Als je meerdere rekeningen hebt, is het nog handiger om ze op je app te centraliseren. In één oogopslag krijg je een real time overzicht en kun je projecties maken om je bij sommige beslissingen te begeleiden.

Onze favoriete apps

Als je moeite hebt je weg te vinden in alle aangeboden apps, volgt hier een selectie van slechts drie. Ze zijn allemaal bruikbaar op Android en iOS en zijn compatibel met (bijna) alle banken. Je kunt ze gebruiken ongeacht het aantal bankrekeningen dat je bij een of meer banken hebt.

Voor elk heb je een gratis versie die je toegang geeft tot de basisfuncties en een betaalde versie – tussen €3.50 en €5 per maand – om toegang te krijgen tot meer opties.

1. Linxo om aan de slag te gaan met een eenvoudige en efficiënte app

Linxo is een van de toonaangevende applicatie voor budgetbeheer. Het is eenvoudig, praktisch en efficiënt, en biedt automatische tracking, met een intuïtieve interface die voor iedereen toegankelijk is, ook voor beginners.

Linxo synchroniseert automatisch met uw bankrekeningen, zodat u alles in real time in de gaten kunt houden. De applicatie deelt uw uitgaven in categorieën in, die u zelf kunt aanpassen. U kunt uw situatie in duidelijke grafieken weergegeven zien.

U kunt ook waarschuwingen aanmaken wanneer jij gaat in het rood, waarmee u een overschrijving kunt doen, zodat u nooit in het rood blijft.

2. Bankin' en zijn financiële coach

Bankin‘ is vergelijkbaar met Linxo voor het categoriseren van uitgaven en het berekenen van uw geprojecteerde saldo. Het is net zo gemakkelijk te gebruiken.

Als u de premium versie gebruikt, hebt u toegang tot een financiële coach die u advies geeft over hoe u uw budget beter kunt beheren.

3. Budget

Budgea is een applicatie met een wat sobere interface, maar het is heel praktisch om je bankrekeningen te beheren. Je verzamelt je hele portfolio in een paar seconden om aan de slag te gaan.

Met Budgea kun je je transacties categoriseren en gemakkelijk je uitgaven bijhouden. Je vermijdt roodstand, dankzij algoritmen die je prognose in real time vaststellen. Je hebt ook de mogelijkheid om verschillende aangepaste waarschuwingen in te stellen.

Budgea houdt je geschiedenis bij en geeft je de mogelijkheid je gegevens in Excel formaat uit te voeren.

Beschikbaarheid voor België op aanvraag

Om de app in België te laten werken, moeten de makers een bepaalde connector ontwikkelen. Deze ontwikkeling hangt af van de eisen van de gebruikers. Wij vroegen hen daarnaar, hier is hun antwoord:

Screenshot 2020 10 06 linxo sujet application belgique 2

Voor Linxo, bijvoorbeeld, kunt u een aanvraag doen via het formulier onderaan deze pagina: https://www.linxo.com/decouvrir/liste-banques/

Door een mail te sturen via deze pagina zal de app sneller beschikbaar zijn voor de Belgische markt.

Ik deel het op :

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door u te abonneren op de Geldbank nieuwsbrief ontvangt u tips, adviezen en informatie over :

Logo Geldbank détouré h-65px